Genieten is gezond

Genieten is gezond
16 juni 2020 Christina
In Inspiration
 • aug312020

  Tips om je vakantiegevoel vast te houden

  Tips om je vakantiegevoel vast te houden De vakantie is voorbij en het ‘gewone leven’ begint weer. Als de dag…

  Lees meer
  Ynanna Yoga, Ayurveda Massage & Ademhalingstherapie
 • jul222020

  Heerlijk ontspannen deze vakantie…

  Het is vakantietijd! Tijd om te ontspannen en bij te komen van een intens voorjaar met veel onverwachte factoren. In…

  Lees meer
  Ynanna Yoga, Ayurveda Massage & Ademhalingstherapie
 • jul022020

  Reis door de chakra’s

  Deze zomer ziet er anders uit dan voorgaande jaren. Bijna de helft van de Nederlanders gaat niet op vakantie of blijft in…

  Lees meer
  Ynanna Yoga, Ayurveda Massage & Ademhalingstherapie
 • jun162020

  Zomer yogalessen

  Zomerlessen De weldaad en ontspanning die je kunt ervaren na een yogales ondersteunt de werking van een gezond lichaam. Dit…

  Lees meer
  Ynanna Yoga, Ayurveda Massage & Ademhalingstherapie
 • jun162020

  Genieten is gezond

  Het is juni, officieel de eerste zomermaand. Zomer is een tijd om te genieten – alsof door het mooie weer…

  Lees meer
  Ynanna Yoga, Ayurveda Massage & Ademhalingstherapie

Het is juni, officieel de eerste zomermaand. Zomer is een tijd om te genieten – alsof door het mooie weer we toestemming krijgen om het er even van te nemen. We plannen BBQ’s, gaan er op uit of liggen heerlijk in de zon. In deze nieuwsbrief gaat het over het belang hiervan, het belang van ècht genieten.

Genieten is gezond 
Als de zon schijnt is er niet zoveel nodig om het fijn te hebben. Al gauw voel je tevredenheid, blijheid, dankbaarheid. Het is aangetoond deze positieve emoties diep doorwerken in je lichaam. Ze stimuleren de productie van het hormoon DHEA.
DHEA is belangrijk tegen stress
In het kort zorgt DHEA (DeHydroEpiAndrosteron) voor de productie van allerlei andere hormonen die ons lichaam goed laten functioneren. Maar het doet meer. DHEA in ons lichaam biedt bescherming bij stress.
Stress stimuleert de productie van cortisol in je lichaam. Te veel cortisol leidt op langere termijn o.a. tot spierafbraak, afremmen van het immuunsysteem en zelfs burn-out. DHEA blokkeert de productie van cortisol en compenseert daarmee de negatieve effecten van cortisol in je lichaam.
Wat kun je er nog meer aan doen?
De effecten van cortisol en DHEA in je lichaam komen uitgebreid aan bod tijdens het HeartMath ademcoachingtraject. Dan brengen we in kaart hoe emoties doorwerken in je mentale en lichamelijke gezondheid en je veerkracht beïnvloeden.
Het is van belang om bewust te zijn dat negatieve emoties zorgen voor energieverlies. Een van de belangrijkste tips die ik je kan geven is: focus bewust meer op je positieve gevoelens, ervaringen en herinneringen. Dit is waarom het een goed idee is om elke avond 3 positieve dingen van de dag opschrijven.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*