Ademcoaching voor veerkracht

Ademcoaching voor effectieve stressmanagement

…en hulp bij lastige emoties, problemen met ademhaling, benauwdheid en hyperventilatie

Lastige emoties en stress zijn een normaal onderdeel van het leven. Maar landurige stress en permanente overdrive kan leiden tot allerlei klachten, zoals kortademigheid, onrust in het lijf, slecht slapen, concentratieproblemen, piekeren en malen en allerlei onbestendige pijnklachten. Op termijn kan het zelfs leiden tot burn-out, chronische vermoeidheid en hyperventilatie. Via een ademcoaching traject herstel je jouw veerkracht en vitaliteit. Zo krijg je weer vertrouwen in je lichaam en jezelf om aan te kunnen wat op je pad komt.

Waarom ik je kan helpen

Als gecertificeerde ademcoach en yoga docent heb ik jarenlange ervaring in het werken met van de ademhaling. Ik heb aan den lijve ondervonden hoe de principes en technieken waarmee ik werk helpen en ondersteunen om bij lastige emoties en om steeds weer je eigen balans te vinden. Ik geef graag door wat ik zelf met veel pijn en moeite door de jaren heen heb geleerd en steun je graag in jouw proces.

HeartMath ademcoachingtraject

Herken je dit?

 • Je staat eigenlijk altijd aan en herkent een grens pas als je er overheen dendert
 • Vaak voel je allerlei stress gerelateerde klachten
 • Het leven overweldigd je soms
 • Je weet vaak niet wat je met je emoties aanmoet
 • Je zoekt een manier om je belastbaarheid te optimaliseren
 • Je voelt regelmatig druk op je maag of borst, hoge adem en vraagt je af of je wel goed ademt

Zoek je een een compleet stress management systeem dat je veerkracht versterkt? Via dit traject leer je een gezondere manier om met stress om te gaan. Je krijgt handvaten om weer zelf de regie te pakken. Dit herstelt vertrouwen in je lichaam en het vermogen om aan te kunnen wat op je pad komt.

Bevrijd je Adem traject

Herken je dit?

 • Je bent vaak benauwd of kortademig en hebt het gevoel dat je niet genoeg lucht krijgt
 • Eigenlijk is ademhaling altijd een probleem geweest
 • Je ervaar regelmatig druk op je maag of borst
 • Je adem gaat steeds hoger zitten en je hebt vaak last van hyperventilatie
 • Fysiek zit je gewoon niet zo lekker in je vel

Wil je weer ruimte voor je adem ervaren? Gaat het jou met name om het fysiek bevrijden van de adem? Dit traject biedt met name fysieke hulp bij spanning en hyperventillatie.

Het ademcoaching traject van Christina heeft mij ontzettend veel geleerd over mijzelf en over hoe je lichaam reageeert op hoe jij je voelt. Het traject heeft mij veel tools gegeven over hoe ik kan omgaan met mogelijk stressvolle situaties. Daarnaast heb ik gedurende de periode veel nuttige inzichten opgedaan over wat ik echt belangrijk vind in het leven.

Lieke32 jaar

Na een neusoperatie ben ik bij Christina gekomen om beter met mijn ademhaling om te gaan. Christina heeft daar ontzettend goed bij geholpen. Christina heeft mij geholpen met bewustwording van het belang van ademhaling (+ de impact op lichaam & geest) en concrete oefeningen aangereikt. Ik merkte direct effect! Christina is daarnaast een super prettig, open en warm persoon.

Bram33 jaar

De HeartMath training bij ChrisTina heeft mij veel opgeleverd: veel meer rust. Ontspanningsoefeningen en meditatie lukten soms niet goed, vooral niet bij flinke stress. HeartMath helpt net dat beetje extra. Het is helemaal niet moeilijk en ontzettend praktisch. Met de cursus leerde ChrisTina mij ook op een hele concrete manier beter om te gaan met energielekken en energiebronnen.
Ik gebruik HeartMath na een jaar nog steeds bijna dagelijks. Het kost maar een paar minuten en de training zorgt ook op andere momenten voor snellere ontspanning. ChrisTina geeft de training op een hele prettige en persoonlijke manier. Ze kijkt en luistert heel goed en heeft duidelijk veel kennis van zaken. Echt een aanrader.

Babet50 jaar

Christina is een hele warme, open vrouw die de juiste woorden en hulpmiddelen weet aan te reiken als je even niet zo lekker gaat. Ze leert je om je echt over te geven aan de adem, die je weer bij jezelf brengt. Een waar cadeau voor jezelf!

Isolde31 jaar

Christina is een warme persoonlijkheid die je op je gemak stelt en echt de tijd voor je neemt. De sessies heb ik als zeer prettig ervaren, ik weet na lange tijd weer hoe een ontspannen lichaam voelt en heb hierdoor meer energie gekregen.

Bianca34 jaar

Tijdens de ademcoachingssessies vind ik rust, steun en ruimte voor mezelf. Ik leer op naar de signalen van mijn lichaam en mijn gevoel te luisteren – iets wat voor mij niet vanzelfsprekend is.

Kyra29 jaar

Christina is fantastisch! Het was een emotionele reis, ze leerde mij om los te laten, te voelen en om weer in contact te komen met mezelf en mijn natuurlijke ademhaling.

Monique Smits

Christina is empathisch en helpt je de reis te maken om jezelf te helen

Nel65 jaar

HeartMath traject
Meer veerkracht en energie

Als je adem door stress ontregelt is heeft het zijn weerslag op je. Fysiek en mentaal kun je minder hebben, je hebt vaak weinig energie, vind het moeilijk om iets buiten je gebaande paden te ondernemen. Je ervaart emoties waar je vaak geen raad mee weet. Wat er gebeurt is dat je lichaam continue in een stress-reactie functioneert. Vaak voelen we dit niet eens omdat we er zo aan gewend zijn geraakt. Via simpele interventies leer ik je om die stress-reactie te normaliseren. Dit herstelt weer je veerkracht en dat geeft meer energie.

Meer veerkracht en energie

Stress en lastige emoties hebben een weerslag op je lichaam en geest. Zowel fysiek als mentaal kun je minder hebben, je hebt vaak weinig energie, vind het moeilijk om iets buiten je gebaande paden te ondernemen. Wat er gebeurt is dat je lichaam continue in een stress-reactie functioneert. Vaak voelen we dit niet eens omdat we er zo aan gewend zijn geraakt. Via simpele interventies leer ik je om die stress-reactie te normaliseren. Dit herstelt weer je veerkracht en dat geeft meer energie.

In je zoektocht naar optimale belastbaarheid biedt dit traject wezenlijke antwoorden over hoe je jouw veerkracht en vitaliteit duurzaam kunt herstellen met ademoefeningen. Je krijg inzichten en leert eerder je grenzen herkennen. Je ontwikkelt een gereedschapskist aan interventies en inzicht in hoe je die kunt inzetten. Gaandeweg het traject krijg je weer vertrouwen in je lichaam en het vermogen om (fysiek en mentaal) aan te kunnen wat op je pad komt. Zo ga je meer balans ervaren in je leven en in alle rollen die je vervult. Je kunt de spanning in je lijf tot rust brengen en geniet je meer van je leven.

Ik werk volgens het bewezen protocol van HeartMath en heb aan den lijve ondervonden hoe deze principes en technieken je helpen en ondersteunen om steeds weer je eigen balans te vinden.

Hoe ziet een traject er uit?

In 7 sessies van 1,5 uur onderzoeken we wat jou stress geeft en hoe je daarop reageert. Je leert je energielekken dichten en de stressreactie om te buigen. Je krijgt oefeningen mee naar huis. Door regelmatig te oefenen krijg je weer vat op je adem en daarmee op je vitaliteit en levensenergie. Je veerkracht en algehele functioneren verbetert. Biofeedback apparatuur ondersteunt dit proces waardoor je direct kunt zien wat de effecten zijn van de oefeningen op je lichaam.

Samenwerking

Ademcoaching is een samenwerking om spanning te reduceren in jouw lichaam. Het succes van het traject is afhankelijk van de mate waarin je zelf aan de slag gaat met oefeningen. Ademen is direct verbonden aan de stress reflex. Het is van belang om een andere respons te trainen. Tijdens het traject ben ik altijd beschikbaar voor vragen en feedback.

Is het tijd om jouw belastbaarheid te optimaliseren?

Als je investeert in een HeartMath ademcoachingtraject, investeer je in duurzaam om leren gaan met de stress die op je pad komt. Je investeert in je eigen veerkracht zodat je weer meer kunt genieten van je leven.

Investering

Ben je klaar om te investeren in jezelf? Een traject vraagt je aandacht en jouw commitment om je oefeningen te blijven doen. Verandering vraagt tijd. De investering voor 7 sessies, exclusief bio feedback apparatuur, is €1050*

Mijn prijs per uur is €100. Voor particulieren is dit inclusief btw voor bedrijven exclusief btw.

Laat geld echter nooit een belemmering zijn in je ontwikkeling. Als het financieel lastig is zijn er allerlei mogelijkheden. Zo zijn de meeste werkgevers bereid om je te steunen in deze investering vanuit het opleidingsbudget of in het kader van duurzame inzetbaarheid. Neem contact op om jouw mogelijkheden te bespreken.

* Het traject wordt vooraf gefactureerd.

HeartMath is een bewezen methode ter preventie van stress en burn-out en wordt ook vergoed vanuit Zilveren Kruis bedrijfsverzekering en is onderdeel van het Livvit programma

Bevrijd je Adem traject
Ervaar weer ruimte voor je adem

Ademproblemen zijn een direct gevolg van aanhoudende stress. Vaak staat je lichaam letterlijk te strak, waardoor je steeds oppervlakkiger gaat ademen. Er ontstaat een soort keurslijf van spanning dat je de adem beneemt. Je wordt kortademig, ervaart druk, pijn en allerlei fysieke problemen.

De adem houdt je gezond, vitaal en ontspannen. Als je op zoek bent naar simpele, handige technieken om weer op adem te komen dan ben je aan het juiste adres. In een aantal sessies leer om je adem te verruimen in je lichaam. Ik geef je handvaten om fysiek aan de slag te gaan om weer op adem te komen.

Ademhalingsoefeningen tegen hyperventilatie en stress

Ademoefeningen werken goed tegen hyperventilatie en stress, omdat je ademhaling de toegang is tot je autonome zenuwstelsel. Simpel uitgelegd: met je ademhaling kun je schakelen tussen het stress-systeem en het ontspanningssysteem van je zenuwstelsel. Met behulp van ademhalingsoefeningen word je bewust van je ademhaling en leer je kalmte en rust in je lichaam te brengen.

Hoe ziet een traject er uit?

In 5 sessies van 1 uur leer ik je simpele technieken om de adem te verruimen in je lichaam. We werken met fysieke oefeningen om de adem letterlijk uit te nodigen in verschillende delen van je lichaam. Ook ontspanningsoefeningen en visualisaties ondersteunen je in dit proces. Je krijgt oefeningen mee naar huis. Door regelmatig te oefenen ontdek je welke oefeningen het beste bij je passen. Zo krijg je weer vat op je adem en daarmee op je vitaliteit en levensenergie.

Samenwerking

Ademcoaching is een samenwerking om spanning te reduceren in jouw lichaam. Het succes van het traject is afhankelijk van de mate waarin je zelf aan de slag gaat met oefeningen. Ademen is direct verbonden aan de stress reflex. Het is van belang om een andere respons te trainen. Tijdens het traject ben ik altijd beschikbaar voor vragen en feedback.

Investering

Ben je klaar om te investeren in jezelf? Een traject vraagt je aandacht en jouw commitment om je oefeningen te blijven doen. Verandering vraagt tijd. De investering voor 5 sessies is €495*

Laat geld nooit een belemmering zijn in je ontwikkeling. Als het financieel lastig is zijn er allerlei mogelijkheden. Zo zijn de meeste werkgevers bereid om je te steunen in deze investering vanuit het opleidingsbudget of in het kader van duurzame inzetbaarheid. Neem contact op om jouw mogelijkheden te bespreken.

* Het traject wordt vooraf gefactureerd.

Waarom ik je kan helpen.

Ben jij op zoek naar balans? Een functioneel stressmanagement systeem? Is je ademhaling lastig? Heb je last van benauwdheid of hyperventillatie?