Ademtherapie voor veerkracht

Ben jij op zoek naar balans?

Heb je last van benauwdheid of hyperventillatie?

Loopt je stress soms zo hoog op dat je zorgen maakt?

Je worstelt met balans tussen kinderen, werk en privé. Als het balans doorschiet naar teveel stress krijg je een kort lontje. Daar baal je van want nu ben je niet meer de leukste versie van jezelf. In de zorg voor alles en iedereen om je heen merk je dat jouw behoeften steeds onvoldoende aan bod komen. Je weet dat dit anders zou moeten maar met je gevoel van verantwoordelijkheid en de behoefte om dingen goed te doen weet je echt niet hoe. Vaak heb je net iets teveel op je bord en net iets te weinig tijd. Wat voor jou als normaal aanvoelt is eigenlijk een continue staat van overdrive.

Het is goed om te beseffen dat die langdurige overdrive kan leiden tot allerlei klachten, zoals kortademigheid, onrust in het lijf, slecht slapen, concentratieproblemen, piekeren en malen en allerlei onbestendige pijnklachten. Op termijn kan het zelfs leiden tot burn-out, chronische vermoeidheid en hyperventilatie.

Via dit ademcoaching traject herstel je jouw veerkracht en vitaliteit. Zo krijg je weer vertrouwen in je lichaam en jezelf om aan te kunnen wat op je pad komt.

Herken je dit?

  • Je zoekt een manier om je belastbaarheid te optimaliseren en het minder ingewikkeld voor jezelf te maken.
  • Je verlangt ernaar om minder te piekeren en zorgen te maken, om je hoofd uit te kunnen zetten. Hoe fijn zou het zijn om rustmomenten in je leven te hebben.
  • Om je heen zie je mensen omvallen met burn-out en andere stress gerelateerde klachten dus je weet dat het belangrijk is om je piek stress te leren reguleren.
  • Je herkent een grens pas als  je er overheen dendert – dat  kan toch beter?

Meer veerkracht en energie

Als je adem door stress ontregeld is heeft het zijn weerslag op je. Fysiek en mentaal kun je minder hebben, je hebt vaak weinig energie, vind het moeilijk om iets buiten je gebaande paden te ondernemen. Wat er gebeurt, is dat je lichaam continue in een stress-reactie functioneert. Vaak voelen we dit niet eens omdat we er zo aan gewend zijn geraakt. Via simpele interventies leer ik je om die stress-reactie te normaliseren. Dit herstelt weer je veerkracht en dat geeft meer energie.

De oplossing

In je zoektocht naar optimale belastbaarheid biedt een HeartMath ademcoachingtraject wezenlijke antwoorden. Het leert je om je veerkracht en vitaliteit duurzaam te herstellen. Je leert eerder je grenzen herkennen en interventies plegen die zorgen dat je weer in balans komt.

Gaandeweg het traject krijg je weer vertrouwen in je lichaam en het vermogen om aan te kunnen wat op je pad komt.

Je gaat meer balans ervaren in je leven en in alle rollen die je vervult. Je kunt de spanning in je lijf tot rust brengen en geniet je meer van je leven.

Waarom ik je kan helpen

Als gecertificeerde ademcoach en yoga docent heb ik jarenlange ervaring in het inzetten van je adem en hoe die feilloos weerspiegelt hoe het met je gaat. Ik werk volgens het bewezen protocol van HeartMath en heb aan den lijve ondervonden hoe deze principes en technieken je helpen en ondersteunen om steeds weer je eigen balans te vinden.

Ik geef graag door wat ik zelf met veel pijn en moeite door de jaren heen heb geleerd. We leven in zo’n andere tijd waarin de rolmodellen die we vanuit onze jeugd mee hebben gekregen weinig steun bieden in hoe we voor ons zelf zorgen. Ik steun je graag in jouw proces.

Hoe ziet een traject er uit?

In zeven sessies onderzoeken we wat jou stress geeft en hoe je daarop reageert. Je leert je energielekken dichten en de stressreactie om te buigen. Dit verbetert je veerkracht en je algehele functioneren. Biofeedback apparatuur ondersteunt dit proces waardoor je direct kunt zien wat de effecten zijn van de oefeningen op je lichaam

Inzicht in energielekken

Als je denkt aan het effect van stress op je lichaam ga je meestal op zoek naar de grote stress-signalen zoals spanningen op werk of privé. Toch zijn het de alledaagse stress momenten die het meeste effect hebben. Schijnbaar onbetekenende irritaties zorgen voor veel energieverlies. In deze coaching sessies krijg je inzicht in energielekken en hoe je die kunt dichten.

Ombuigen stressreactie

We kijken uitgebreid naar wat stress je lichaam teweeg brengt. Door middel van ademoefeningen en gebruik van biofeedback appartuur leer je om je stressreactie om te buigen. Als je elke dag oefent ontstaan er nieuwe neurale verbindingen waardoor de automatische stress-reactie van je lichaam werkelijk verandert. Je krijgt weer energie en wordt veerkrachtiger. Je lichaam komt gemakkelijker uit stress en in de herstelstand. Dit zorgt ervoor dat je hoofd helder wordt. Dit maakt je productiever en beter in staat om te reageren op, en om te gaan met lastige situaties. Je krijgt weer controle over je eigen leven.

Handvatten om blijvend te kunnen toepassen

De inzichten die je via een ademcoachings-traject krijgt, kun je blijvend toepassen. Zelfs na de coachingsessies kun je de bio feedbackapparatuur van HeartMath blijvend inzetten om jezelf te ondersteunen. Je leert bewezen technieken die je steeds weer kan benutten. Via de technieken die je tijdens dit coachingtraject leert kom je elke keer weer terug naar een rustig basisniveau.

De HeartMath training bij ChrisTina heeft mij veel opgeleverd: veel meer rust. Ontspanningsoefeningen en meditatie lukten soms niet goed, vooral niet bij flinke stress. HeartMath helpt net dat beetje extra. Het is helemaal niet moeilijk en ontzettend praktisch. Met de cursus leerde ChrisTina mij ook op een hele concrete manier beter om te gaan met energielekken en energiebronnen.
Ik gebruik HeartMath na een jaar nog steeds bijna dagelijks. Het kost maar een paar minuten en de training zorgt ook op andere momenten voor snellere ontspanning. ChrisTina geeft de training op een hele prettige en persoonlijke manier. Ze kijkt en luistert heel goed en heeft duidelijk veel kennis van zaken. Echt een aanrader.
Babet, 50 jaar

Tijdens de ademcoachingssessies vind ik rust, steun en ruimte voor mezelf. Ik leer op naar de signalen van mijn lichaam en mijn gevoel te luisteren – iets wat voor mij niet vanzelfsprekend is.

Kyra, 29 jaar

Is het tijd om jouw belastbaarheid te optimaliseren?

Als je investeert in een HeartMath ademcoachingtraject, investeer je in duurzaam om leren gaan met de stress die op je pad komt. Je investeert in je eigen veerkracht zodat je weer wat meer kunt genieten van je leven.

De investering voor 7 sessies is €997,-
de feedback apparatuur is €219 of € 249, afhankelijk van je keuze.

Laat geld nooit een belemmering zijn in je ontwikkeling. Als het financieel lastig is zijn er allerlei mogelijkheden. Bijv. zijn de meeste werkgevers bereid om je te steunen in deze investering vanuit het opleidingsbudget of in het kader van duurzame inzetbaarheid. HeartMath is een bewezen methode ter preventie van stress en burn-out.

Het HeartMath ademcoachingtraject wordt ook vergoed vanuit Zilveren Kruis bedrijfsverzekering en is onderdeel van het Livvit programma.

Scroll naar top