ADEMHALINGSTHERAPIE

Ademhalingstherapie – directe hulp bij spanningen en hyperventileren

Adem diep in door je neus en blaas de lucht langzaam uit door je mond. Voel je het gevoel van ontspanning over jezelf heen dalen? Het is een kleine en simpele techniek die ontzettend belangrijk en effectief is. Wanneer ik aan jou de vraag stel ‘waarom is goed ademhalen zo belangrijk’ zal jouw eerste reactie waarschijnlijk zijn ‘zonder ademhalen ga je dood.’ 

Dat klopt, maar ademen  doet zoveel meer dan ons in leven houden. Het helpt bij onder andere vermoeidheid, concentratieproblemen, chronische pijnen en paniekaanvallen. Het houdt ons gezond, vitaal en ontspannen. Een verkeerde ademhaling, vaak als gevolg van stress, kan tot allerlei vervelende klachten leiden. Gelukkig werkt je ademhaling ook andersom en kan het allerlei vervelende klachten voorkomen of verhelpen.

JE KUNT JE HIER AANMELDEN VOOR EEN GRATIS INTAKE

Paniekaanval en benauwdheid door verkeerde ademhaling

Je hart begint hevig te kloppen. Je hebt last van benauwdheid. Terwijl je lichaam beeft probeer je met trillende en klamme handen het drukkende gevoel op je borst weg te masseren. Dit zijn de symptomen van een paniekaanval. Een paniekaanval ontstaat doordat het lichaam heftig reageert op angst. Angst is een levensnoodzakelijke reactie, maar het probleem ontstaat waneer deze onnodig aangezet wordt door spanning en stress. Wanneer je gespannen bent adem je automatisch op een diepe en snelle manier in. Hierdoor raakt het evenwicht tussen koolzuurgas en zuurstof in het bloed verstoord. Het begint met benauwdheid, maar blijf je langdurig op deze manier ademhalen dan is het uiteindelijke gevolg hyperventilatie.

Hyperventileren of chronische hyperventilatie door verkeerde ademhaling

Hyperventilatie is het gevolg van een verkeerde ademhaling die kan ontstaan door een paniekaanval. Je kent vast wel iemand die dit een keer heeft meegemaakt of misschien heb je het zelf ervaren. Je ademt alsof je rent, terwijl je eigenlijk stil zit achter je bureau. Je drukt keihard op het gaspedaal, maar je lichaam stopt niet.

Ademhalen is een onbewust proces, zo onbewust dat je soms niet eens merkt dat je te snel en diep inademt. Dit kan leiden tot chronische hyperventilatie, waarbij klachten licht aanwezig zijn, maar net zo vervelend als bij een hyperventilatie aanval. Door bewust te worden van je ademhaling en de adem vrij te laten stromen ontdek je verrassend veel nieuwe dingen over jezelf en de werking van je lichaam.

Ademhalingsoefeningen tegen hyperventilatie en stress

Je hebt last van vermoeidheid, hoofdpijn, hyperventilatie, voelt je depressief of zit niet lekker in je vel. Een bezoek aan de huisarts levert de diagnose ‘te veel stress’ op. Je wordt naar huis gestuurd met medicijnen om jezelf te kalmeren of pillen tegen een te hoge bloeddruk. Het zijn effectieve middelen, maar ze pakken jouw situatie niet bij de wortels aan. Ze onderdrukken alleen je symptomen. Ik help jou graag om de oorzaak van stress op een natuurlijke manier bij je weg te halen.

Ademhalingsoefeningen werken goed tegen hyperventilatie en stress, omdat je ademhaling de toegang is tot je autonome zenuwstelsel. Simpel uitgelegd: met je ademhaling kun je schakelen tussen het stress-systeem en het ontspanningssysteem van je zenuwstelsel. Met behulp van ademhalingsoefeningen word je bewust van je ademhaling en leer je kalmte en rust in je lichaam te brengen.

Ademhalingstherapie met behulp van een ademcoach

Je schrikt misschien bij het woord therapie. Het klinkt alsof het meenes is. Laat je niet afschrikken door dit woord. Ademhalingstherapie met mij als ademcoach is een samenwerking tussen jou en mij. Het gaat er puur om dat ik jou bewust maak van je ademhaling. Ik leer je hoe je jouw ademhaling kunt gebruiken om pijn en stress in je lichaam te beheersen en te reduceren.
Met ademhalingsoefeningen zoeken we de verbinding tussen je adem, gevoelens en gedachten.  Wat zijn jouw triggers? Wat zijn de signalen van je lichaam? Wat gebeurt er met je adem? De inzichten die je krijgt over jezelf en de werking van je lichaam zijn ontzettend waardevol. Blijf de oefeningen daarom thuis toepassen, zodat je de echte verandering blijft voelen.

Tijdens de ademcoachingssessies vind ik rust, steun en ruimte voor mezelf. Ik leer op een natuurlijke en ongedwongen wijze naar de signalen van mijn lichaam en mijn gevoel te luisteren – iets wat voor mij niet vanzelfsprekend is. Kyra Kasel

Christina is fantastisch! Het was een emotionele reis, ze leerde mij om los te laten, te voelen en om weer in contact te komen met mezelf en mijn natuurlijke ademhaling. Monique Smits

MELD JE AAN VOOR EEN GRATIS ADEMHALINGSTHERAPIE INTAKE

Samen aan het werk met ademhalen in regio Utrecht, De Meern en Leidsche Rijn

Tijdens ademcoaching begeleid ik je terug naar je natuurlijke ademhaling. In het gesprek onderzoeken we wat je triggers zijn. Daarna help ik je met oefeningen en visualisaties om de adem in je lichaam uit te nodigen. In dat proces ontdek je vaak hoe adem is gekoppeld aan emotie. Door emoties en gedachten ruimte te geven kan de adem weer vrijer stromen.

Ademcoaching is een samenwerking. We kunnen meestal niet helder denken rond onze eigen problematiek. Mijn rol als coach is om je op dat gebied verder te helpen. De echte verandering ontstaat door jouw inspanning en het toepassen van inzichten. Ademcoaching vraagt van jou toewijding om je oefeningen thuis te blijven doen.

Ik ben erg blij met de coaching die ik bij Christina doe. Ze heeft een prettige en invoelende manier van werken. Dankzij haar begeleiding heb ik een paar belangrijke stappen durven zetten. Ik ben gaan doen waar ik blij van word en voel me steviger en kan beter onderscheiden wat van mij is en wat van een ander. Het is voor mij erg belangrijk dat Christina zich afstemt op mijn behoeften en een andere aanpak voorstelde toen ademcoaching te heftig voor mij bleek te zijn. Met een aantal familieopstellingen heb ik al flink wat oud zeer op kunnen ruimen. Monique

Christina is een warme, invoelende coach met passie voor de mensen met wie ze werkt. Ze is iemand die natuurlijke bedding en veiligheid weet te geven. Carolien

Aanbod ademhalingstherapie

Voor particulieren € 75 per sessie van 1-1,5 uur.

Voor bedrijven € 997,50 ex btw voor het volledige HeartMath traject. Apparatuur wordt daarnaast apart in rekening gebracht, keuze in afstemming met client.

(NB Zilveren Kruis voor bedrijven vergoed HeartMath coaching)­

Gratis intake

Het is vaak fijn om te beginnen met een gratis intake waarin we elkaar leren kennen. We bespreken dan je vraag en beslissen of we een samenwerking aangaan.

GRATIS INTAKE VOOR ADEMHALINGSTHERAPIE