Ayurveda Massage – Utrecht, De Meern, Vleuten en Leidsche Rijn

Ayurveda betekent in het Sanskriet ‘’de wetenschap van het leven’’ en deze eeuwenoude Indiase gezondheidsleer is gericht op het ondersteunen en versterken van een optimale gezondheid. Massage maakt daar een belangrijk onderdeel van uit. Het activeert je bloedsomloop, helpt tegen vermoeidheid en allerlei pijn verschijnselen in je lichaam. Het vermindert stress en brengt lichaam en geest in balans. Het activeert je lichaam om zichzelf te herstellen.

Maar even terug naar de massage zelf, die is intens genieten. Van top tot teen liefde voor je lichaam. Even niks, even opladen.

Een helende massage voor lichaam en geest

Een ayurveda massage onderscheidt zich van een gewone massage doordat het een energetisch aspect heeft. Dat betekent dat ik mij niet alleen op het fysieke deel richt, maar ook energiekanalen (nadi’s) en energiepunten (marma’s) behandel. Daarnaast wordt er een ruime hoeveelheid warme kruidenolie gebruikt. De kruidenolie heeft een medicinale werking, balanceert het lichaam en reinigt de weefsels en kanalen.

In navolging van de traditie waarin je als vrouw vrouwen masseert en als man mannen masseert, masseer ik enkel vrouwen. Ik verwijs mannen graag door naar een goede mannelijke masseur.

Een volledige lichaamsmassage

Een ayurveda massage is een volledige lichaamsmassage, waarbij je een aantal keren van houding verandert. Ik masseer bij voorkeur op een futon, omdat het de gronding van het lichaam ondersteunt. Lig je toch liever op een massagetafel dan zet ik deze voor je klaar.

De kruidenolie is op basis van sesamolie waarin kruiden zijn verwerkt. Het is ook mogelijk om sesamolie of amandelolie te combineren met wat druppels etherische olie. Ik raad je aan om de olie zo lang mogelijk op je lichaam te laten, zodat het goed in kan werken.

De werking van een ayurveda massage

Heb je gemerkt, als je wel eens eerder een massage hebt gehad, dat je na de behandeling vermoeid bent?  Geen paniek, want dit is een goed teken. Tijdens een massage gebeurt er van alles met en in je lichaam. Spanningen, vermoeidheid en blokkades komen vrij en worden verwerkt. Dit is een proces dat tijd vergt en ik raad je daarom aan om de eerste keer drie afspraken te maken. Zo geef je het lichaam de mogelijkheid om alles te verwerken en af te voeren. Daarna is de vitaliserende werking goed voelbaar en begrijp je waarom een ayurveda massage het beste cadeau aan jezelf is voor ontspanning.

Onder mijn handen

De volledige lichaamsmassage duurt 60 tot 90 minuten. Om rustig af te kunnen ronden is het goed om er twee uur voor uit te trekken.

Je betaalt € 80 voor 60-90 min
Kaart voor 3 massages is € 225

Let op bij een burn out/ depressie, koorts, acute ontstekingen, ernstige obstipatie, open wond of huidirritatie. Dan raad ik de massage af. Zit je in de eerste paar dagen van de menstruatie dan kun je het reinigingsproces beter niet verstoren met massage.

Bij twijfel, raadpleeg een arts. De massages zijn geen alternatief voor een behandeling van een arts.

Is bovenstaande voor jou niet van toepassen en maak je je klaar voor een Ayurvedische massage? Ik raad aan om 1-1,5 uur voor de massage niet te eten. Dan zit de massage de spijsvertering niet in de weg. Wasbare kleding is een pré met olie.

Scroll naar top