Burn-out preventie voor vrouwen

Herken je dit?

Je worstelt steeds weer om balans te vinden tussen kinderen, werk en privé. Nu met Corona, thuis werken en uitlaatkleppen die wegvallen kan de stress hoog oplopen. Je wilt graag alles goed doen maar het glipt als zand door je vingers. Door oplopende stress krijg je een kort lontje. Dan baal je want dit is niet de leukste versie van jezelf. Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Vaak heb je echt te veel op je bord en net iets te weinig tijd om alles goed te doen. Als dingen niet lopen zoals je voor ogen hebt geeft dat ook stress. Voelt het alsof je je op een hellend vlak begeeft? Je ziet mensen om je heen omvallen en dat wil je vermijden?

flower-flop

Jezelf staande houden

Ben je op zoek naar een manier om je belastbaarheid te optimaliseren en het minder ingewikkeld voor jezelf te maken? Wil je leren om je stress te reguleren door:

  • Minder piekeren en zorgen maken (je hoofd leren uitzetten)
  • Makkelijker loslaten en ontspannen (rustmomenten inbouwen in je hectisch leven)
  • Onderzoeken hoe je grenzen te bewaken
  • Milder zijn voor jezelf (de lat minder hoog zetten)

Wil jij meer balans in je leven, in alle rollen die je vervult? Wil jij een leuke moeder/partner zijn, minder spanning ervaren in je lijf en meer genieten van je leven? Dan is deze burn-out preventie training voor vrouwen voor jou.

Burn-out preventie voor vrouwen

Je kunt je afvragen waarom deze burn-out preventie training specifiek is gericht op vrouwen. Iedereen kan toch burn-out raken? Dat klopt en toch hebben vrouwen vaak andere issues en valkuilen dan mannen. In deze training kijken we naar onderliggende patronen en neigingen die wij als vrouw vaak meedragen – bijv. de neiging om de behoefte van anderen eerst te zetten. Vrouwen hebben vaak een sterke conditionering om lief te zijn en lief gevonden te worden. Naast persoonlijke issues spelen deze overkoepelende issues een rol in het invullen van zelfzorg.

Vrouwelijke patronen

Ga eens na voor jezelf: hoe vaak schuif jij iets dat puur voor jezelf is op de lange baan omdat er nu even geen tijd voor is? In hoeverre is zelfzorg aanwezig in de mix van activiteiten die je elke dag onderneemt? Heb je het gevoel dat je wel aangeeft dat dingen te veel worden maar dat het niet wordt gezien, gehoord of op gereageerd? Ben je conflict vermijdend? Werk jij in je hoofd scenario’s uit? Bijvoorbeeld waarom je collega laatst die opmerking maakte waar je nu nog last van hebt – ‘kan ik er nu nog op terug komen, wat zal ik zeggen, stel dat hij boos wordt, misschien stel ik me ook eigenlijk gewoon aan?’

Dit zijn allemaal patronen waar vrouwen vaker last van hebben dan mannen. Het is ook gedrag dat kan leiden tot burn-out. In deze training gaan we hiermee aan de slag. Want, als je een andere uitkomst wilt, is het zaak om te leren anders te handelen. Jouw antwoord ligt in jou.

Hoe dan?

Preventie begint met bewustzijn. Hoe werkt het bij jou? Wat zijn jouw patronen? Wat zijn je triggers? Pas als we deze zaken in kaart hebben gebracht kun je ernaar gaan handelen. Het is van belang om te weten wanneer je weer in die valkuil stapt en wat je kunt doen om eruit te komen en wellicht op termijn wat je kunt doen om er niet in te stappen. Het begint dus met inzicht, respect en aanvaarden van jouw pad. Wat heeft je gebracht tot waar je nu bent? Je kracht en je valkuil liggen niet voor niets dicht tegen elkaar aan. Door beide te aanvaarden kom je verder. In deze training gaan we hier dieper op in.

Je gaat meer balans ervaren in je leven en in alle rollen die je vervult. Je kunt de spanning in je lijf tot rust brengen en geniet je meer van je leven.

Lichaam en geest

Je hoort steeds vaker dat lichaam en geest verbonden zijn. Maar realiseer je dat je hele levensverhaal wordt gespiegeld in je lijf. Je hoofd is overspannen maar je lichaam reageert daar ook op. Daarom heeft deze training een sterke lichamelijke focus.

Opzet training

Deze training is opgesplitst in 6 modules. Vooralsnog is de training online. Ook online bied ik veiligheid en bedding – je bent welkom met je hele verhaal en alles dat je bent. Ik houd de groep klein en persoonlijk, tussen 6 – 10 vrouwen. Respect is een uitgangspunt voor de groep. Ik werk met het principe dat wat in de groep wordt gedeeld in de groep blijft.

In elke module wordt theorie verbonden met het lichaam om zo te werken naar eenheid in je systeem. Vitaliteit is een optelsom van lichaam en geest. De opbouw van de training is als volgt

Module 1 – Energie
In deze module kijken we naar wat jij nodig hebt om in je kracht te staan. Vaak zitten er belemmeringen op. We gaan op zoek naar wat je energie geeft en waar je op leeg loopt. Vitaliteit is levensenergie dus is het van belang dat je daar meer van bij je houdt.

Module 2 – Emoties
Deze module gaat over emoties, fijne maar vooral ook lastige emoties. Hoe reageer je op externe stressoren èn interne stressoren, die gedachtestroom die vaak maar door en door gaat. We kijken naar het nut van emoties en gaan aan het werk met technieken waardoor lastige emoties minder vat op je krijgen.

Module 3 – Adem en het autonoom zenuwstelsel
In deze module krijg je inzicht in hoe het autonome zenuwstelsel en de vlucht-vecht-bevries reflex doorwerken in je lichaam. Het hele lichaam reageert namelijk op allerlei manieren op stress. In de adem kun je het vaak als eerste merken. Je leert de adem benutten voor regulering die diep doorwerkt in je lichaam.

Module 4 – Zelfzorg
Wat heb jij nodig voor zelfzorg. In deze module nemen heel praktisch je schema onder de loep. Daarnaast komen adem en meditatie en beweging aan bod. Ons lichaam is gebouwd voor beweging. Dit houdt in dat we via beweging allerlei systemen aanzetten en ook kalmeren. Via inspanning kun je tot ontspanning komen.

Module 5 – Veiligheid
Veiligheid is een voorwaarde voor verandering. Veiligheid kunnen we ervaren bij een ander of op een bepaalde plek. Dit is externe veiligheid. We gaan ook je interne veiligheid onderzoeken want veiligheid hebben we in eerste instantie in onszelf te vinden. Daar richten we ons op in deze module.

Module 6 – Integratie
Wat heb jij nodig om gewoonte, gemak en routine te doorbreken? Om veranderingen blijvend te ankeren in je leven is inzicht en motivatie nodig. Waar haal je dat vandaan. In deze module kijken we naar ruimte nemen, systemische patronen en maak je een plan voor jezelf.

Als je deze training hebt doorlopen heb je meer bewustzijn over je eigen processen. Je herkent hoe je lichaam voelt als spanning begint op te lopen en wat je er op dat moment aan kunt doen. Je krijgt concrete handvaten hoe om te gaan met de dingen die jou stress geven. Stress is van alle dag, sterker nog een bepaalde mate van spanning zet je aan om te presteren. Het zit ‘m in het reguleren. Het zit ‘m in hoe jij er mee omgaat.
ChrisTina leerde mij op een hele concrete manier beter om te gaan met energielekken en energiebronnen. Ze geeft de training op een hele prettige en persoonlijke manier. Ze kijkt en luistert heel goed en heeft duidelijk veel kennis van zaken. Echt een aanrader.
Babet

Investering

De investering voor deze training is een investering in jezelf. Om een andere uitkomst te krijgen heb je nodig om iets anders doen en dat is niet altijd simpel. Daar begeleid ik je bij. Daarnaast vraagt deze training van jou dat je aan de slag gaat met wat je wordt aangeboden. Pas als je het je eigen maakt kun je er iets mee.

In deze training deel ik met jou de kennis die ik in de afgelopen 30 jaar heb opgedaan in de studie van yoga en later ook als yogadocent, in mijn praktijk als lichaamsgerichte- en ademcoach. Ik reik je bewezen technieken aan om je te ondersteunen in jouw proces. Daarnaast leid ik al meer dan 10 jaar maandelijkse rituelen voor een internationale groep vrouwen en weet heel goed hoe het groepsproces en de veiligheid te waarborgen.  

De training omvat:
– 6 modules
– persoonlijk coachgesprek van 1 uur
– hand-outs en werkbladen

Data en tijden
Donderdagavond om 20.00 uur
15 en 29 april,
20 en 27 mei, 10 en 24 juni 2021

Normaliter zou ik hiervoor €995 rekenen maar omdat ik deze training lanceer op internationale vrouwendag en in het kader van Corona, bied ik de pilot van deze hele training dit voorjaar aan voor € 495.

Scroll naar top