ChrisTina

Hi, ik ben ChrisTina

Ik ben de oprichtster van Ynanna yoga en ademcoaching. Ynanna is ontstaan vanuit mijn missie om jou te helpen je geluk en welbevinden te vinden door verbinding met jezelf aan te gaan. Ik geloof dat deze verbinding met jezelf de sleutel tot geluk is. Als onze relatie met onszelf gezond is, ontstaan vanzelf gezonde relaties met anderen en van daaruit ook een betere zorg voor onze omgeving en de aarde. Zoals het gezegde luidt: ‘’it all starts with you.’’

Mijn pad

Yoga is al dertig jaar een essentieel onderdeel van mijn leven. Het helpt mij om in de hectiek van het leven steeds weer terug te komen bij mezelf.
Ik werkte als accountmanager bij een reclamebureau toen ik voor het eerst yoga uitprobeerde. Wat ik vond in yoga had ik nergens anders gevonden: een moment voor mezelf, om écht te voelen hoe het met me ging en een manier om uit mijn hoofd te komen, om mijn eindeloze gedachten even stil te zetten.

Alles op 100%

Toen mijn kinderen klein waren was mijn wekelijkse yogales wat mij op de been hield. Ik gaf en gaf, liep helemaal leeg en laadde dan 1x per week op bij de yoga zodat ik er weer tegenaan kon. Ik had namelijk nooit geleerd om een beetje te geven of iets een beetje te doen. Ik doe alles voor de volle 100+ procent. Dat deed mijn moeder ook. Die kon alles, deed alles en lachte er altijd bij. Dat was mijn rolmodel.

Opgebrand

Toen ik rond mijn 40ste overspannen raakte besefte ik dat ik hier niet aan kon tippen. Door mijn perfectie drang had ik de lat zo hoog voor mezelf gelegd dat het nooit goed genoeg was. Ik had geen idee hoe het anders zou kunnen. Ik bleef maar heel hard rennen en kreeg steeds minder gedaan. Ik brandde helemaal op.

Het antwoord van de adem

Ik ging op zoek naar andere antwoorden. Ik begreep mijn patronen en waar ze vandaan kwamen. Maar daarmee was ik er nog niet vanaf. De antwoorden die ik zocht vond ik in mijn opleidingen tot lichaamsgerichte coach en yogadocent. Door de focus op het lichaam en gaandeweg steeds meer de adem begon ik ècht te begrijpen. Ik leerde dat de adem reageert op elke emotie en elke gedachte. En dat je door de adem te trainen weer invloed kunt hebben op diezelfde emoties en gedachten.  Zo’n simpel principe. Natuurlijk is het in de uitvoering niet altijd even simpel. Om mensen daarbij te helpen ben ik ademcoach geworden.

Hardleers

Ik begon mijn praktijk Ynanna yoga en ademcoaching in 2014. Op dat moment werkte ik nog parttime in de communicatie, ik had een gezin, gaf yogalessen en coaching sessies en rondde mijn yogaopleiding af. Met daarnaast nog een sociaal leven was dit een hele pittige mix. Ik merkte dat ik door mijn eigen yogabeoefening en ademoefeningen mezelf steeds weer tot een basis rust kon brengen. Toch besefte ik me dat ik wel heel hardleers was en dat dit niet te lang kon duren want ik deed ècht te veel. Ik moest kiezen. Vanaf begin 2019 ben ik me geheel gaan richten op mijn eigen praktijk en hervond ik mijn balans.

Doelgericht

Zoals je uit mijn verhaal wellicht hebt kunnen herleiden, ik ben doelgericht en daadkrachtig. Wellicht heeft dat te maken met de opvoeding van mijn Amerikaanse moeder. Ik heb geleerd dat als je iets wilt dat je ervoor moet gaan. Als kind van een Nederlandse vader en Amerikaanse moeder ben ik opgegroeid tussen twee culturen waardoor basis gegevens vraagstukken werden om te onderzoeken. Na wat omzwervingen woon ik inmiddels het merendeel van mijn leven in Nederland. Ik heb hierdoor veel gezien en ervaren in mijn leven.

Ik begeleid je vanuit begrip en respect

Ook jouw levenspad heeft zich ontvouwt met allerlei keuzes onderweg. Waar sta je nu? Waar wil je vanuit hier heen? Fysiek, mentaal, emotioneel, ze werken allemaal samen.

Ik begeleid je graag in jouw zoektocht naar persoonlijke antwoorden – met respect, empathie en betrokkenheid.