Bedrijven

Gezonde, vitale medewerkers

Hoe is de veerkracht van je medewerkers? Zitten werknemers goed in hun vel of neemt het verzuim toe en de productiviteit af? Hoe zorg je ervoor optimale productiviteit van medewerkers waarbij ziekteverzuim beperkt blijft?

Het antwoord is steeds weer: stressmanagement.

De rol van stress

Steeds meer onderzoeken bevestigen dat gezondheid een kwestie is van lichaam èn geest. Mentale spanningen hopen zich op in het lichaam. Stress en spanningen brengen allerlei fysieke klachten met zich mee. Daarnaast is aangetoond dat stress het vermogen tot creativiteit en logisch redeneren beperkt. Kortom, bij stress vermindert het werkvermogen.

Stressmanagement bij Ynanna yoga en ademcoaching

Ynanna yoga en ademcoaching biedt bedrijven diverse interventies om medewerkers te ondersteunen in stress management. Deze interventies zijn primair gericht op het optimaliseren van werkvermogen door concentratie en focus te versterken. Deelnemers leren omgaan met spanning in het dagelijkse leven. Er zijn diverse mogelijkheden die steeds afgestemd worden op de behoefte van het bedrijf. Workshops kunnen live of on-line plaatsvinden

Workshops

Vergroot je veerkracht en wordt stressbestendiger

  • Vergroot je Veerkracht, en wordt stressbestendiger
  • Beweeg, Adem en Ontspan

Individueel traject

Een compleet stressmanagementsysteem. Via dit traject leer je een gezondere manier om met stress om te gaan. Van spanningsreductie tot burn-out preventieve.

  • Vergroot je veerkracht en wordt stressbestendiger

Lessenserie

Ideaal voor drukke werknermers die de stress van het werk achter zich willen laten om ontspannen naar huis te gaan.

  • Mindful yoga voor ontspanning en stress-management

Workshops
Vergroot je veerkracht en wordt stressbestendiger

Leer je veerkracht vergroten met behulp van wetenschappelijk onderbouwde technieken. Verhoog welzijn en vitaliteit zodat je optimaal kunt presteren.

In deze workshop krijg je inzichten in de fysiologische effecten van stress en spanning op het lichaam. Leer hoe je veerkracht kunt versterken en je stressbestendigheid kunt verhogen door inzet van de adem. We kijken naar de wetenschap en gaan heel praktisch aan het werk om te ervaren hoe je met eenvoudige en doeltreffende oefeningen letterlijk je zenuwstelsel kunt kalmeren. Optimaliseer het vermogen om onder spanning helder te kunnen denken en passend te reageren.

Beweeg, Adem en Ontspan*

Door middel van simpele bewegingen en ademhalingsoefeningen word je bewust van spanningen en hoe je ze kunt loslaten. Dit is een laagdrempelige, gemakkelijke reset.

Bewegingen worden gedaan in gewone werkkleding. Deelnemers krijgen in deze sessie laagdrempelig informatie over het effect van de ademhaling op spanning. Oefeningen richten zicht met name op het verdiepen van de adem en daarmee het leren loslaten van spanning.

Onderzoek geeft aan dat even bewegen en bewust met de ademhaling bezig te zijn de concentratie ververst. Denk hieraan tijdens bijvoorbeeld een dag lange bijeenkomst. Na 30 minuten is iedereen weer klaar om gefocust verder te gaan.

Dit kan ingezet worden als mini break van 15-30 minuten om helemaal uit je dagelijkse doen te stappen. Maar ook een langere workshop of lessenserie is mogelijk (zowel live als online). Ontspan met Beweging en Adem versterkt de vitaliteit. Deze sessie zorgt dat de energie zowel fysiek als mentaal oplaadt.

*ook wel Yoga in Spijkerbroek

Individueel traject
Vergroot je veerkracht, en wordt stressbestendiger

Wordt bewust wat een stressreactie in het lichaam veroorzaakt en leer deze om te zetten naar veerkrachtigheid.

Tijdens dit traject krijgt de deelnemer inzicht in de eigen energielekken en wat hieraan te doen is. Met behulp van biofeedback apparatuur wordt geleerd on de stressreactie om te buigen. De deelnemer krijgt technieken om functioneler te herstellen van stressmomenten. De inzichten en lessen zijn duurzaam toepasbaar – ook na het traject blijft het toepasbaar. Zo versterkt het functioneren en leefplezier van de deelnemer.

Informatie individueel traject

Deelnemers ontwikkelen een compleet stressmanagementsysteem. Via dit traject leert men een gezondere manier om met stress om te gaan. Van spanningsreductie tot burn-out preventieve.

7 sessies van 1,5 uur

Lees meer over het HeartMath coaching traject bij Ynanna

Het HeartMath ademcoachingtraject wordt ook vergoed vanuit Zilveren Kruis bedrijfsverzekering en is onderdeel van het Livvit programma

Lessenserie
Mindful yoga voor ontspanning en stress-management

Ideaal voor drukke werknermers die de stress van het werk achter zich willen laten om ontspannen naar huis te gaan.

Mindful yoga stimuleert lichamelijke en mentale souplesse. Deze lessen versterken de belastbaarheid van het lichaam. Deelnemers leren wat het betekent om werkelijk te bewegen binnen mogelijkheden van hun eigen lichaam en grenzen te bewaken. Elke beweging wordt gekoppeld aan de adem waardoor de ademhaling reguleert. Vanuit deze focus ontstaat een mindful sfeer dat diep doorwerkt. Dagelijkse beslommeringen worden achtergelaten. Lenigheid is geen vereiste.

Informatie lessenserie

Zowel online als op locatie is de ervaring dat het een zeer gewenste reset biedt voor medewerkers.

Mogelijk als serie van 10 lessen of wekelijkse yogales

Met een erkend yogadocent, die oog heeft voor ieders mogelijkheden, weet je dat je als bedrijf kwaliteit in huis haalt. Helaas wordt er veel yoga aangeboden door minimaal geschoolde yogateachers waardoor er steeds vaker blessures ontstaan. Bij Ynanna yoga is elke les is zorgvuldig afgestemd op mogelijkheden van deelnemers.

Waarom ik kan helpen

Ik heb jarenlang in het bedrijfsleven gewerkt en weet hoe het is om in een werksetting je balans te vinden. Ik heb ervaren dat deze technieken een functioneel stressmanagement systeem bieden. Ze dragen bij aan duurzame inzetbaarheid.

“Prettig vind ik aan de lessen van Christina dat elk uur anders is. Voor elke gelegenheid, seizoen, behoefte lijkt er een ander programma uit de mouw geschut te worden. Voor mij blijft het zo verrassend, ook na een vermoeiende dag..”

Christel - bedrijfsyoga HKU