Voeg een glimlach toe

De innerlijke glimlach was het thema van de yogalessen afgelopen week. Als je de energie van je glimlach naar binnen keert laat je lichaam negatieve energie los. Als je glimlacht maakt je lichaam meteen endorfines aan. (Zelfs als het een gemaakte glimlach is!) 

Innerlijke glimlach oefening

Deze oefening kun je overal en altijd doen. In het begin is het makkelijker je ogen te sluiten maar op termijn kan het zelfs in de rij bij de supermarkt. 

  1. Laat je adem verdiepen. 
  2. Adem rustig in en en laat uitademend spanning los uit je schouders en je kaak. Laat je voorhoofd ontspannen.
  3. Denk aan een moment van innerlijke vreugde. Visualiseer iets waar je gelukkig van wordt en laat dat gevoel helemaal toe in het gebied van je hart.
  4. Laat dit gevoel omhoog komen naar je gezicht en langs de hoeken van je mond spelen tot het een glimlach wordt. Voel hoe het je ogen verzacht. 
  5. Laat de energie van de glimlach dan door je hele lichaam stromen. Voel hoe je lichaam vult.
  6. Wat ervaar je?
  7. Als het genoeg is voor nu dan laat je het gevoel in je hart rusten, wetende dat je het altijd bij je draagt.

De lessen van Ynanna

De yogalessen van Ynanna helpen je om te verbinden met jezelf. Daarvoor heb je jouw hele lichaam nodig. Door te verbinden met je innerlijke kracht tijdens de lessen kun je die steeds meer in gaan zetten in je leven. De combinatie van hatha yogaoefeningen en mindful aandacht in deze lessen brengt je dieper bij je gevoel en bij jezelf.

Bij deze mindful yoga wordt elke houding gedragen door de adem. Dit geeft een enorme focus. Al heel snel merk je dat de koppeling van adem en beweging de eindeloze radertjes van je denken stil kan leggen. Je brengt bewustzijn in je lichaam en gaat voelen wat daar gebeurt. Je leert je adem en beweging te gebruiken om ontspanning in te brengen. Het geeft je een wekelijkse reset. Een moment om uit je hoofd te komen en te verbinden met jezelf. Zo ga je steeds meer leven naar wat je écht wilt.

Voordelen van mindful yoga

De lessen werken op allerlei manieren door in je leven. Een aantal voordelen:

• versterkt je vitaliteit
• verdiept en reguleert je adem
• verhoogt je weerbaarheid
• maakt je lichaam sterk en soepel
• helpt je omgaan met stress en spanningen

De yogalessen zijn voor mij een fijne manier om op een liefdevolle manier stil te staan bij hoe het met me gaat en van daaruit weer op te laden. Christina geeft met veel aandacht, zorgvuldigheid en humor les. Angelique

Januari-februari actie

Als je in de maanden januari en februari een nieuw yoga-abonnement afsluit, krijg je 10% korting op het abonnementsgeld van je eerste maand als je ACTIE zet op je aanmeldformulier.

Scroll naar top