HeartMath ADEMCOACHING

Ademcoaching voor veerkracht en vitaliteit

Heb je last van paniekaanvallen, hyperventilatie en voelt het alsof je lichaam je in de steek laat?

Zit jij structureel in een te hoge versnelling en heb je geen idee hoe te ontspannen?

Ben je vaak moe en kun je weinig hebben?

Via dit ademcoaching traject herstel je jouw veerkracht en vitaliteit. Zo krijg je weer vertrouwen in je lichaam en jezelf om aan te kunnen wat op je pad komt.

MELD JE AAN VOOR EEN GRATIS INTAKE

Inzicht in energielekken

Als we denken aan het effect van stress op ons lichaam dan denken we vaak aan grote stress-signalen zoals spanningen op werk of in de privésfeer. Toch zijn het de alledaagse stress momenten die het meeste effect hebben. Schijnbaar onbetekenende irritaties kunnen zorgen voor veel energieverlies. In deze coaching sessies krijg je inzicht in energielekken en hoe je die kunt dichten. Dat begrip helpt je om zelf vat te krijgen op je eigen vermoeidheid.

Meer veerkracht en energie

Als je adem door stress ontregeld is heeft het zijn weerslag op je. Fysiek en mentaal kun je minder hebben, je hebt vaak weinig energie, vind het moeilijk om iets buiten je gebaande paden te ondernemen. Wat er gebeurt, is dat je lichaam continue in een stress-reactie functioneert. Vaak voelen we dit niet eens omdat we er zo gewend aan zijn geraakt. Via hele simpele interventies leer ik je om die stress-reactie te normaliseren. Dit herstelt weer je veerkracht en dat geeft meer energie.

Herstel je lichaam door beter te ademen

Als je structureel in een actiestand staat dan weet je vaak niet hoe je de uitknop kunt vinden. Wat als normaal aanvoelt is eigenlijk een continue staat van overdrive. Daar kan je lichaam behoorlijk ziek van worden. Denk hierbij aan kortademigheid, onrust in het lijf, slecht slapen, concentratieproblemen, piekeren en malen en allerlei onbestendige pijnklachten. Maar het kan ook leiden tot burn-out, chronische vermoeidheid en hyperventilatie. In die overdrive stand krijgt je lichaam structureel onvoldoende zuurstof waardoor alle systemen minder goed werken. Uiteindelijk is zuurstof belangrijker dan voedsel voor het optimaal functioneren van het lichaam. Via coaching en het gebruik van de biofeedback apparatuur van HeartMath krijg je inzicht in hoe het met je lichaam gaat en kun je hier werkelijk iets aan doen.

Belang van adem voor ontspanning

Stress en adem zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Je adem reageert direct op spanning en schiet dan omhoog, dat gebeurt vanzelf. Door een opbouw van spanningen zet je jouw lichaam vast, waardoor je adem niet meer vrij kan stromen. Het mooie van de adem is echter dat je het ook bewust kunt reguleren. Doordat het zowel onderdeel is van het onbewuste als het bewuste systeem is de adem de ideale ingang om te leren ontspanning toe te laten in je lichaam. Kort gezegd kun je stellen dat de inademing het lichaam activeert en de uitademing het lichaam ontspant. Het probleem is echter dat we steeds bezig zijn adem te halen. We voelen ons kortademig en voelen dat we meer zuurstof nodig hebben. De adem hoef je echter niet te halen, die komt vanzelf wel.  Het meest belangrijke is dat je goed uitademt en leert om de inademing toe te laten in plaats van te halen. Dit alleen al kan vaak veel rust brengen.

Handvaten om blijvend te kunnen toepassen

De inzichten die je via een ademcoachings-traject krijgt, kun je blijvend toepassen. Zelfs na de coaching-sessies kun je de bio feedbackapparatuur
van HeartMath blijvend inzetten om jezelf te ondersteunen. Je leertbewezen technieken die je steeds weer kan benutten. Het is natuurlijk een illusie dat we vanaf nu een evenwichtig en rustig leven gaan leiden. En de vraag is zelfs of dit wel wenselijk zou zijn. Een beetje stress is gezond en dat moeten we ook aan kunnen, dat houdt het leven interessant. Via de technieken die je tijdens een coaching-traject leert kom je elke keer weer terug naar een rustig basisniveau.

NEEM JE EERSTE STAP, KLIK HIER VOOR EEN AFSPRAAK

Hoe ziet een ademcoaching traject eruit?

Tijdens de coaching sessies onderzoeken we wat jou stress geeft en hoe je daarop reageert. Je krijgt inzicht in de rol van emoties op je lichaam. Door middel van ademoefeningen en gebruik van biofeedback appartauur leer je in zeven sessies van maximaal anderhalf uur om je stress-reactie om te buigen. Als je elke dag oefent ontstaan er nieuwe neurale verbindingen waardoor de automatische stress-reactie van je lichaam werkelijk verandert. Je krijgt weer energie en wordt veerkrachtiger. Je lichaam komt gemakkelijker uit stress en in de herstelstand. Dit zorgt ervoor dat je hoofd helder wordt. Dit maakt je productiever en beter in staat om te reageren op, en om te gaan met lastige situaties. Je krijgt weer controle over je eigen leven.


HeartMath

Ik werk volgens het bewezen protocol van HeartMath. Je leert heel concreet een verschil te maken in je energiehuishouden, je veerkracht en je algehele functionaliteit. Biofeedback apparatuur ondersteunt dit proces waardoor je direct kunt zien wat de effecten zijn van de oefeningen op je lichaam.


Kosten

Het gehele traject is 7 sessies voor € 997,50 ex. BTW. Apparatuur wordt daarnaast apart in rekening gebracht, keuze in afstemming met cliënt.

(NB ‘Zilveren Kruis voor bedrijven’ vergoedt HeartMath coaching)­

KLIK HIER OM EEN AFSPRAAK TE MAKEN VOOR EEN GRATIS INTAKE