Zeg Ja tegen jezelf

Weekend retraite

Wanneer heb jij voor ’t laatst JA gezegd tegen jezelf?

Zeg jij altijd ja, omdat je de ander niet wilt kwetsen?
Ben jij de hele dag aan het rennen en vliegen om anderen niet teleur te stellen?
Hou jij alle ballen in de lucht door nog harder te rennen en stressen, zodat er geen tijd meer overblijft voor jezelf?

Al die ja’s voor een ander zijn onbewust een nee tegen jezelf. Wat zou er gebeuren als je nu eens JA zegt tegen jezelf? Hoe zou dat eruit zien? Wat is daarvoor nodig?

Tijdens deze weekend retraite, op 6-7-8 september 2024, onderzoeken we jouw JA voor jezelf.

Tijd voor

reflectie en loslaten

Symbolisch is september een goede tijd voor zelfreflectie en loslaten wat ons niet meer dient. Kijk maar naar de natuur, ook daar wordt losgelaten wat klaar is.

We blikken terug op de afgelopen periode. Wat houdt je bezig? Hoe is jouw jaar geweest? Wat heb je los te laten om met schone lei en frisse blik verder te kunnen? En waar mag je nog meer in je kracht gaan staan?

Hiervoor trekken we ons terug in het mooie oude klooster van de Priorij-nonnen, Samaya in Werkhoven, een prachtige plek om naar binnen te keren, omringd door stilte en natuur.

Onderzoek wat nodig is

voor jouw JA

Je wordt dit weekend begeleid door mijn ChrisTina Tomlow en mijn collega Bianca Groenewegen. Via yoga, ademwerk en (familie-)opstellingen onderzoek je een weekend lang jouw JA – hoe je omgaat met verzoeken van anderen èn met gevoelde verplichtingen van binnenuit. Wat maakt het lastig? Wat zijn diepe overtuigingen die meespelen?

Alles is erop gericht je meer te laten verbinden met jezelf – te leren luisteren naar die stem van binnen. Vaak weet je wel wat nodig is, maar pas als je het kunt voelen wordt het een optie om naar te handelen. Laat je verrassen door de krachtige werking van de energetische oefeningen, zodat je weer werkelijk thuiskomt in jouw lichaam en bij jouw Zelf.

Resoneert dit met jou?
Ga dan mee op avontuur, op zoek naar jouw JA diep van binnen. Op 6 – 7 – 8 september 2024
JA tegen jezelf verdiepingsweekend bij Samaya in Werkhoven

3 oktober 19.30 uur
Terugkom Avond. Na een maand komen we graag nog een avond samen om in te checken hoe het nu is met je en de dragende verbinding van de groep weer te voelen.

Voor mij was dit weekend hartverwarmend en het voelde als thuiskomen. Na een dag leek het al alsof we elkaar al heel lang kenden. Ik kijk er met hele positieve en met een warm gevoel op terug. Geleerd Voor jezelf blijven zorgen, naar jezelf blijven luisteren in balans met hoofd, buik en hart. Zorg voor ankermomenten bij jezelf en met jezelf. Jullie zijn een topteam en hadden het programma heel goed op elkaar afgestemd – E.

Het was een bijzonder weekend, dat nieuwe inzichten heeft gebracht voor de doelen die ik had gesteld. Ben onder de indruk van jullie twee als mooie mensen, en als coach en begeleider. Jullie doen dit heel goed samen! De opbouw was precies goed. Er was genoeg vrije tijd tussendoor. Het was geweldig dat om een opstellingen sessie te kunnen doen met Bianca. De duur van het weekend voelde goed en in balans. Ik weet nu beter weet hoe kan leven vanuit mijn hart, mijn gevoel – M.

Wat een unieke ervaring om zo intens met en aan jezelf te werken met jullie hulp! Ik heb geleerd hoe ik kan leven vanuit mijn hart, mijn gevoel. Kijk terug met blijdschap en dankbaarheid – C.

Als een heel mooi cadeau aan mezelf. Warm bad, bij tijd en wijlen emotioneel (maar mooi), heb een mooie reis gemaakt met mezelf. Fijne groep en geweldige begeleiding. Fijne opbouw, balans vrije tijd, yoga en activiteiten. Heb geleerd Dat ik meer mag genieten en niet de wereld hoef te redden (ik wist dat rationeel eerder natuurlijk wel, maar vóélde dat nog niet) – M.

Het was een geweldige ervaring. Helemaal ondergedompeld in deze sfeer met echt tijd en ruimte voor jezelf. Enorm verrijkend. Geleerd Dat ik mijn verdriet kan ervaren en kan onderzoeken, serieus moet nemen. Dat ik andermans verdriet niet kan dragen –T.

Hoe ziet het weekend er uit en wat kan ik verwachten?

Ga jij mee op avontuur om jezelf weer te ont-moeten? Gun jij jezelf deze transformatie? Het is tijd om JA te zeggen tegen jezelf.

Ons verblijf bij Samaya is volledig verzorgd. We hebben voor jou een 1-persoonskamer met eigen badkamer, zodat je lekker de ruimte voor jezelf hebt. Ook zijn alle maaltijden vegetarisch en biologisch, met liefde en aandacht bereid.

Het weekend start op vrijdag om 15.00 uur.  Je kamer is dan klaar en je kunt jezelf rustig installeren. Het programma start dan rond 16.00 uur en na het eten is er nog een avondprogramma.

Elke ochtend begint met een yogales en daarna ontbijt. De rest van de dag is een afwisselend programma waarin we samen aan het werk gaan met systemische oefeningen, ademwerk en yoga. Natuurlijk heb je ook tijd voor jezelf om te wandelen, schrijven of het labyrinth te lopen.

Early bird
Reserveer je plek vóór 1 juni 2024, dan betaal je slechts € 695 voor het gehele weekend, o.b.v. een 1-persoonskamer, incl. maaltijden, koffie, thee en water. Daarna bedragen de kosten € 775.

Wil je een 2-persoonskamer delen, dan krijg je € 25 korting p.p

__

Data voor 2025:
14 t/m 16 februari en 31 okt t/m 2 nov

 

Wij hebben er heel veel zin in, ga je mee?

Bekijk de laatste blog berichten

Filter

ademcoachingInspirationmindful yoga

Hoe voel jij je lichaam?

Hoe voel jij je lichaam? We hebben allemaal een lichaam maar hoe is de interactie…
Inspirationmindful yoga

5 voordelen Mindful yoga

5 voordelen Mindful yoga hele nuttige zelf-zorg strategie maakt je lichaam soepel en sterk reduceert…
ademcoachingInspiration

Wat is levensvreugde?

Wat is levensvreugde? Wat is levensvreugde precies? Hoe kom je daar? En wat belemmert levensvreugde?…