Mindful yoga op Lorelei 2022

Van 26 t/m 28 augustus – mindful yoga op het Lorelei vrouwenfestival.
In mindful yoga verbind je met wie je ten diepste bent via adem, focus en beweging. Kom het ervaren.

ik nodig je uit
jezelf te ontmoeten

Een mindful yoga sessie begint altijd met een check in, een moment van verbinding. Je beweegt namelijk niet alleen als lichaam maar ook als geest en ziel.

Vanuit hier ontstaat een yogales waarin elke beweging wordt gedragen door de adem. Steeds onderzoek je eigen grenzen en de mogelijkheden van jouw lichaam en leert die respecteren. Je ervaring is er een van binnenuit. Ik zet nooit niemand in een houding – het is jouw houding, jouw beweging, jouw lichaam.

Ik nodig je  uit om yoga te voelen en ervaren – in houdingen te zijn en jezelf daar te ontmoeten.

Mindful yoga heeft als basis hatha yoga. Door de combinatie van adem, beweging en aandacht ben je alleen bezig met het hier en nu. Het denken krijgt rust en er ontstaat een vitale ontspanning – een fysieke en mentale reset. Zo voel je weer wie je ten diepste bent.

Na de eindontspanning gaan we kort rond en is er ruimte voor vragen.

wie ben ik?

Ik ben Christina, gecertificeerd yogadocent en ademcoach.
Mijn praktijk Ynanna yoga en ademcoaching (www.ynanna.nl) is gevestigd in Utrecht.
christina@ynanna.nl • 06-49336908

mindful yoga

vermindert spanning

Mindful yoga helpt je om spanning te verminderen. Spanning zit namelijk niet alleen in je hoofd – het verspreidt zich door heel je lijf. Door de combinatie van hatha yogaoefeningen en mindful aandacht in deze lessen leer je ontdekken waar je spanning vasthoudt. Deze lessen kalmeren letterlijk het zenuwstelsel.

Focus
Bij mindful yoga wordt elke houding gedragen door de adem. Dit geeft een enorme focus. Al heel snel merk je dat de koppeling van adem en beweging de eindeloze radertjes van je denken stil kan leggen. Je brengt bewustzijn in je lichaam en gaat voelen wat daar gebeurt. Je leert je adem en beweging te gebruiken om ontspanning in te brengen. Het geeft je een reset, een moment om uit je hoofd te komen en te verbinden met jezelf. Zo ga je steeds meer leven naar wat je écht wilt.

Daarnaast wordt je energie ververst en kom je weer helemaal bij jezelf. Soms merk direct je na de eerste mindful yogales al de ontspannende en heilzame effecten. Soms heb je een aantal lessen nodig  of smaakt het naar meer.

Na Lorelei

Als je de les bij Lorelei naar meer  smaakt dan ben je natuurlijk  welkom in een van mijn lessen.

Speciaal voor mensen die niet in de buurt van Utrecht wonen biedt ik via zoom  op maandagavonden een online mindful yogales. En als je het fijner vindt in je eigen tijd, is er een videoabonnement

Voordelen van mindful yoga
• versterkt je vitaliteit
• verdiept en reguleert je adem
• verhoogt je weerbaarheid
• maakt je lichaam sterk en soepel
• helpt je omgaan met stress en spanningen

Christina heeft m’n ogen geopend voor yoga. Keer op keer neemt ze me mee op reis naar innerlijke rust, met als bonus meer flexibiliteit en een verbeterde fysieke houding. Erg blij mee!

Ewout