Ontsluit je adem - directe hulp bij spanningen en hyperventilleren

Heb je last van spanningen, druk op je maag of borst?

Voelt het alsof je niet genoeg lucht krijgt?

Je weet waarschijnlijk wel dat door stress je adem oppervlakkiger wordt. Je voelt dat je steeds minder lucht krijgt en je adem steeds hoger lijkt te gaan zitten. Maar wat doe je er aan? Ten eerste beseffen dat een verkeerde ademhaling vaak een gevolg is van aanhoudende stress. Langdurige stress kan tot allerlei vervelende klachten leiden. Denk aan kortademigheid, slecht slapen, concentratieproblemen, piekeren en malen en allerlei onbestendige pijnklachten. Op termijn kan het zelfs leiden tot burn-out, chronische vermoeidheid en hyperventilatie.

De adem doet zoveel meer dan ons in leven houden. Het houdt ons gezond, vitaal en ontspannen. Als je op zoek bent naar simpele, handige technieken om weer op adem te komen dan ben je aan het juiste adres. Ik kan je in een paar sessies leren om je adem te verruimen in je lichaam. Ik geef je handvaten om fysiek aan de slag te gaan om weer op adem te komen.

Ademhalingsoefeningen tegen hyperventilatie en stress

Ademhalingsoefeningen werken goed tegen hyperventilatie en stress, omdat je ademhaling de toegang is tot je autonome zenuwstelsel. Simpel uitgelegd: met je ademhaling kun je schakelen tussen het stress-systeem en het ontspanningssysteem van je zenuwstelsel. Met behulp van ademhalingsoefeningen word je bewust van je ademhaling en leer je kalmte en rust in je lichaam te brengen.

Waarom ik je kan helpen

Als gecertificeerde ademcoach en yoga docent heb ik jarenlange ervaring in het werken met de adem. Ik weet hoe de adem feilloos weerspiegelt hoe het met je gaat, weerspiegelt de essentie van het leven. Als de adem vrij stroomt is ook je levensenergie vrij. Een ruime adem is gelinkt aan je gelukkig voelen. Dus, adem en emotie en levenservaring zijn nauw verbonden. De adem werkt diep door. Ik help je te onderzoeken hoe en waarom de adem stokt en hoe je jouw adem kunt bevrijden.

Een samenwerking

Ademcoaching is een samenwerking om terug te komen bij jouw natuurlijke ademhaling. We onderzoeken we wat je triggers zijn. Daarna help ik je met oefeningen en visualisaties om de adem in je lichaam uit te nodigen. In dat proces ontdek je vaak hoe adem is gekoppeld aan emotie. Door emoties en gedachten ruimte te geven kan de adem weer vrijer stromen. Ademcoaching vraagt van jou toewijding om je oefeningen thuis te blijven doen.

Tijdens dit ademcoachingstraject werk ik fysiek met je om de adem in je lichaam te bevrijden. Ademen is direct verbonden aan de stress reflex. Het is simpel en soms toch lastig te pakken. Vaak staat je lichaam letterlijk te strak, waardoor je steeds oppervlakkiger gaat ademen. Je wordt kortademig, ervaart druk, pijn en allerlei fysieke problemen.

Hoe ziet het traject er uit?

Tijdens de sessies leer ik je simpele technieken om de adem te verruimen in je lichaam. We werken met fysieke oefeningen om de adem letterlijk uit te nodigen in verschillende delen van je lichaam. Je krijgt oefeningen mee naar huis. Door regelmatig te oefenen ontdek je welke oefeningen het beste bij je passen.

Daarnaast leer je beter af te stemmen op de signalen van je lichaam. Door die te herkennen kun je steeds beter reageren als je adem door stress omhoog schiet. Je krijgt handvatten om blijvend toe te passen.

Heel praktisch

Het is een traject van 3 sessies met 3-4 weken er tussen. In de tussentijd doe jij je oefeningen en hebben we steeds halverwege twee sessies een korte check in via zoom. Je krijgt opnames van ontspanningsoefeningen en ik ben tijdens het traject altijd beschikbaar voor vragen en feedback.

Christina is fantastisch! Het was een emotionele reis, ze leerde mij om los te laten, te voelen en om weer in contact te komen met mezelf en mijn natuurlijke ademhaling. Monique Smits

Tijdens de ademcoachingssessies vind ik rust, steun en ruimte voor mezelf. Ik leer op naar de signalen van mijn lichaam en mijn gevoel te luisteren – iets wat voor mij niet vanzelfsprekend is. Kyra, 29 jaar

Is het tijd om weer vat te krijgen op je adem?

Als je investeert in dit Ontsluit je Adem-traject, investeer je in jezelf. Je krijgt weer vat op je adem en daarmee op je vitaliteit en levensenergie.

De investering voor 3 sessies, inclusief tussentijdse zoom sessies en ontspanningsoefeningen is €380

Scroll naar top