Christina’s Ynanna Yoga

Hi, ik ben Christina. Ik ben de oprichtster van Ynanna yoga. Ynanna is ontstaan vanuit mijn missie om jou te helpen je geluk te vinden door verbinding met jezelf aan te gaan. Ik geloof dat deze verbinding met jezelf de sleutel tot geluk is. Als onze relatie met onszelf gezond is, volgen daaruit gezonde relaties met anderen en van daaruit ook een betere zorg voor onze omgeving en de aarde. Zoals het gezegde luidt: ‘’it all starts with you.’’

De naam Ynanna is afgeleid van de Sumerische godin Inanna. Ik heb de naam gekozen, omdat de meest bekende mythe over Inanna symbool staat voor het pad naar persoonlijke transformatie. Een reis die wij allemaal maken om tot inzichten te komen. Hieronder lees je meer over mijn pad.

De wortels

Als kind van een Nederlandse vader en Amerikaanse moeder ben ik opgegroeid in Hilversum. Op mijn 16e zijn we naar Amerika verhuisd en dit is een ingrijpende ervaring voor mij geweest. Doordat ik in twee verschillende landen opgroeide moest ik voor mijzelf opnieuw ontdekken waar ik mij het meest thuis voelde. Na wat omzwervingen woon ik inmiddels het merendeel van mijn leven in Nederland. 

Coaching

Mijn eerste coach ervaring was tijdens mijn studie in de VS. Ik ben getraind door co-counseling en heb daar een aantal jaren mee gewerkt. Daarna ben ik naar Nederland verhuisd en kwam het coachen op een lager pitje te staan. Er volgde een periode waarbij ik mijn aandacht vooral richtte op mijn relatie en het moederschap. Toen mijn kinderen ouder werden kwamen mijn oude passies weer omhoog borrelen en heb ik een training als lichaamsgerichte coach gevolgd. Sindsdien heb ik het coachen weer opgepakt.

Yoga

Yoga is al meer dan twintig jaar een essentieel onderdeel van mijn leven. Het helpt mij om in de hectiek van het leven terug te komen bij mezelf. Na een aantal jaren yoga beoefenen kwam het verlangen naar meer verdieping en was de yogaopleiding een natuurlijk vervolg. In 2014 haalde ik mijn certificaat en zette ik mijn eerste stappen met lesgeven. Iets dat ik tot op de dag van vandaag met ontzettend veel plezier doe.

Adem

Als werkende moeder van drie kinderen is balans essentieel om mijzelf gezond en gelukkig te houden. In yoga is adem een belangrijk onderdeel om in contact te komen met je lichaam en geest. Ik merkte steeds meer hoe de adem het uitgangspunt is in het vinden van de juiste balans. Je adem weerspiegelt feilloos hoe het met je gaat. Een prachtig instrument waar ik als ademcoach graag mee werk.

Kracht

Ik vind het mooi om anderen te begeleiden in hun zoektocht naar persoonlijke antwoorden. Mijn kracht is dat ik rust, bedding en veiligheid bied. Dit is de sfeer waarin ik werk en waarvan ik hoop dat jij je daarin op je gemak voelt. 

Opleidingen

Gelicenseerd HeartMath coach, 2019

Yogaopleiding bij Saswitha Opleiding Yoga en Wijsbegeerte, gediplomeerd.

2018 – specialisatie Chakrapsychologie

2016 – certificaat Adem en Ademtherapie

2015 – certificaat Ayurvedische massage

2014 – certificaat lesgeven (200 uur)

Opleiding tot lichaamsgerichte coach bij Atma Instituut, Amersfoort
in 2012 voltooid.

 Bachelor in Culturele Anthropologie, University of Massachusetts, Amherst.

YOGA

Lees meer over Mindful Hatha Yoga, Nidra Yoga en Mindfulness & Yoga lessen.

ADEMCOACHING

Lees wat ademhalingstherapie voor jou kan betekenen.

MASSAGE

Genieten van een Ayurvedische Massage, lees meer!