Hi, ik ben Christina. Ik ben de oprichtster van Ynanna yoga. Ynanna is ontstaan vanuit mijn missie om jou te helpen je geluk en welbevinden te vinden door verbinding met jezelf aan te gaan. Ik geloof dat deze verbinding met jezelf de sleutel tot geluk is. Als onze relatie met onszelf gezond is, volgen daaruit gezonde relaties met anderen en van daaruit ook een betere zorg voor onze omgeving en de aarde. Zoals het gezegde luidt: ‘’it all starts with you.’’

Mijn pad

Yoga is al meer dan twintig jaar een essentieel onderdeel van mijn leven. Het helpt mij om in de hectiek van het leven steeds weer terug te komen bij mezelf.

Ik werkte als accountmanager bij een reclamebureau toen ik voor het eerst yoga uitprobeerde. Wat ik vond in yoga was iets wat ik nergens anders in mijn leven had gevonden: een moment voor mezelf, een manier om écht te voelen hoe het met me ging en een manier om uit mijn hoofd te komen, om mijn eindeloze gedachten even stil te zetten.

Alles op 100%

Toen mijn kinderen klein waren was mijn wekelijkse yogales wat mij op de been hield. Ik gaf en gaf, liep helemaal leeg en laadde dan 1x per week op bij de yoga zodat ik er weer tegenaan kon. Ik had namelijk nooit geleerd om een beetje te geven of iets een beetje te doen. Ik doe alles voor de volle 100+ procent. Dat deed mijn moeder ook. Die kon alles, deed alles en lachte er altijd bij. Dat was mijn rolmodel.

Opgebrand

Toen ik rond mijn 40ste overspannen raakte besefte ik dat ik hier niet aan kon tippen. Door mijn perfectie drang had ik de lat zo hoog voor mezelf gelegd dat het nooit goed genoeg was. Ik had geen idee hoe het anders zou kunnen. Ik bleef maar heel hard rennen en kreeg steeds minder gedaan. Ik brandde helemaal op.

Het antwoord van de adem

Nadat ik was opgekrabbeld ben ik op zoek gegaan naar andere antwoorden. Vanuit mijn yogaervaring wist ik dat die voor mij op het lichamelijk vlak te vinden waren. Met mijn hoofd wist ik langzamerhand wel hoe het zat en waar mijn patronen vandaan kwamen. Maar daarmee was ik er nog niet vanaf.  Ik vond belangrijke antwoorden tijdens mijn opleidingen tot lichaamsgerichte coach en yogadocent. Mijn focus werd het lichaam en gaandeweg steeds meer de adem. Daar vond ik het antwoord dat ik zocht. Ik leerde dat de adem reageert op elke emotie en elke gedachte. En dat je door de adem te trainen weer invloed kunt hebben op diezelfde emoties en gedachten.  Zo’n simpel principe. Natuurlijk is het in de uitvoering niet altijd even simpel. Om mensen daarbij te helpen ben ik ademcoach geworden.

Hardleers

Ik begon mijn praktijk Ynanna Yoga en Ademcoaching in 2014. Op dat moment werkte ik nog parttime in de communicatie, ik had een gezin, gaf yogalessen en coaching sessies en rondde mijn yogaopleiding af. Met daarnaast nog een sociaal leven was dit een hele pittige mix. Ik merkte dat ik door mijn eigen yogabeoefening en ademoefeningen mezelf steeds weer tot een basis rust kon brengen. Toch besefte ik me dat ik wel heel hardleers was en dat dit niet te lang kon duren want ik deed ècht te veel. Ik moest kiezen. Vanaf begin 2019 ben ik me geheel gaan richten op mijn eigen praktijk en hervond ik mijn balans.

Doelgericht

Zoals je uit mijn verhaal wellicht hebt kunnen herleiden, ik ben doelgericht en daadkrachtig. Wellicht heeft dat te maken met de opvoeding van mijn Amerikaanse moeder. Ik heb geleerd dat als je iets wilt dat je ervoor moet gaan. Als kind van een Nederlandse vader en Amerikaanse moeder ben ik opgegroeid tussen twee culturen waardoor basis gegevens vraagstukken werden om te onderzoeken.

Betrokken en empatisch

Na wat omzwervingen woon ik inmiddels het merendeel van mijn leven in Nederland. Ik heb veel gezien en ervaren in mijn leven. Ik heb veel begrip en respect voor hoe ieders levenspad zich ontvouwd en de keuzes onderweg. Ik vind het mooi om te iemand begeleiden in de zoektocht naar persoonlijke antwoorden – met respect.

Benieuwd hoe ik jou kan helpen? Of gewoon even sparren?

Vul het formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact op.

Scroll naar top