Yoga Nidra in Utrecht, De Meern, Vleuten en Leidsche Rijn

Heb je behoefte aan meer ontspanning? Yoga Nidra is een vorm van geleide meditatie dat je geest traint om te leren ontspannen. Zo kun je opladen en krijg je nieuwe energie en focus.

AANBOD EN INSCHRIJVEN VOOR YOGA NIDRA

De yoga van de slaap

Yoga Nidra wordt vaak de yoga van de slaap genoemd. Dit komt omdat een sessie het lichaam alle voordelen biedt van diepe slaap. Het verschil tussen slaap en Yoga Nidra is echter dat het de bedoeling is om tijdens Yoga Nidra alert en wakker te blijfven. Je legt je lichaam neer en neemt je dan voor om niet meer te bewegen of in slaap te vallen. Je lichaam rust en je geest is wakker. Die luistert en volgt de instructies op. Zo train je de geest en leert die te ontspannen.

Je leest regelmatig over de negatieve gevolgen van slaaptekort en hoe steeds meer van ons daar last van hebben. 

Als we niet goed slapen kan ons lichaam zich niet resetten en werken alle systemen sub-optimaal. Een regelmatige beoefening van Yoga Nidra verbetert o.a. de kwaliteit van je slaap.

Vitale ontspanning

Heb jij soms ook moeite om je ‘uit-knop’ te vinden? Komt er door de dag heen  zoveel op je af dat je ’s avonds in bed nog allerlei druk bezig bent? Je denkt misschien dat een avondje voor de TV hangen of filmpjes kijken op je laptop ontspant maar het tegendeel is waar. Je lichaam krijgt dan nog zoveel impulsen te verwerken dat het volop aan het werk is.

Tijdens een Yoga Nidra sessie krijgt je lichaam de tijd en mogelijkheid om echt te ontspannen. Doordat je mee wordt genomen en je geest iets te doen krijgt, namelijk de instructies van de mediatie navolgen, heb je geen tijd meer om aan allerlei ander zaken te denken. Zo ontstaat er een vitale ontspanning. Deze werkt diep door.

 

Voordelen Yoga Nidra

Een regelmatige beoefening van Yoga Nidra geeft veel voordelen:

  • Ontspant het lichaam
  • Geeft meer energie
  • Verbetert de kwaliteit van je slaap
  • Ontspant de geest en ondersteunt verwerking emoties
  • Verbetert mentale focus en geheugen
  • Vermindert vermoeidheid
  • Versterkt immuunsysteem
  • Bevordert creativiteit
  • Herstelt samenwerking lichaam en geest

 

Opzet Yoga Nidra sessie bij Ynanna

Sessies beginnen altijd met een aantal yoga oefeningen om te verbinden met je lichaam en ook te zorgen dat je echt wakker bent. Het is namelijk niet de bedoeling dat je in slaap valt tijdens de Yoga Nidra. Daarna word je in een rotatie door het lichaam begeleidt. Door middel van focus op adem, tegenstellingen en visualisaties wordt het rationele brein tot rust gebracht. Door de diepe ontspanning ontstaan theta en delta hersengolven. Delta hersengolven produceert het brein in diepe slaap. Theta hersengolven produceren we net voor we gaan slapen of als we dagdromen. Deze stimuleren intuïtie en creativiteit. Na de sessie krijg je een kop thee en is er tijd voor vragen of om gewoon stil te zijn.

Yoga Nidra lesrooster – voorjaar 2020

Yoga Nidra sessies zijn van 20.00-21.15 uur.
 
27 januari
17 februari
30 maart
 
Je kunt je inschrijven voor één sessie of voor de hele serie. Het lesgeld voor een losse sessie is € 20.
Bij aanmelding, en vooraf betalen, voor de hele serie ontvang je 15% korting en betaal je €52,50 voor 3 sessies.

De Yoga Nidra wordt gegeven in de hartzaal van Het Holos Huis, Nachtegaalstraat 31 in Utrecht.

AANBOD EN INSCHRIJVEN VOOR YOGA NIDRA