Skip to main content

Het is vakantietijd! Tijd om te ontspannen en bij te komen van een intens voorjaar met veel onverwachte factoren. In alle maatregelen rond Corona stond je leven op zijn kop en moest je steeds aanpassen en meebewegen. Sommige van ons zijn daar beter in dan anderen, maar hoe dan ook – het kostte energie en inspanning.

Daarom is vakantie echt een noodzaak. Tijdens vakantie laat je het schema los, je laat een heel stuk moeten gaan. Alle ballen die je gewend bent in de lucht te houden, leg je even naast je neer. Het is tijd om iets anders, tijd om iets leuks te doen. Zo kun je die ballen later met vernieuwde energie weer oppakken.

Gelijke ontspanning na inspanning
Gelijke ontspanning na inspanning is een essentieel voor behoud van vitaliteit. Het is een thema dat tijdens mijn coachsessies altijd ter sprake komt. We kunnen zo goed inspannen maar ontspannen is vaak écht lastig. Toch is het de moeite waard om dit echt te begrijpen.

Denk aan een elastiek – als je die constant op rek houdt dan gaat na verloop van tijd de rek eruit. Zo is het ook met onze eigen elasticiteit – als we continue op spanning blijven gaat de rek er ook uit en word je letterlijk overspannen

Toestemming
De lastigste factor voor ontspanning blijkt: jezelf toestemming geven. Geef jezelf toestemming om te stoppen met wat je aan het doen bent en een moment voor jezelf te nemen. Vaak denken we: nog even dit afmaken, nog even dat doen. We werken met een beloningsysteem – ontspannen is een beloning.

Ik wil je uitdagen het anders te zien: ontspannen is een voorwaarde. Een voorwaarde om de beste versie van jezelf te zijn. Geef jezelf toestemming om lekker ontspannen te gaan zitten en 5 minuten te observeren hoe je adem in en uitstroomt.

Closed for spiritual renewal
Ik krijg wel eens de vraag waarom ik in juli en augustus geen yogalessen geef.  Dan leg ik uit dat ik die tijd nodig heb om mezelf te resetten, om alleen yoga voor mezelf te doen. Na deze pauze ben ik weer geïnspireerd en gemotiveerd om vanaf september nieuwe yogalessen te creëren, thema’s te onderzoeken en met al mijn aandacht aanwezig te zijn.

PS.
Vanaf de eerste week van september hoop ik weer lessen op locatie te geven. Wil je wel eens een proefles mindful yoga ervaren? Neem contact op

Je kunt je ook een zomer lang laten inspireren met de online serie over chakra’s met mindful yogalessen gericht op elke chakra en meer. Lees meer over de online serie mindful yoga

Merk je dat je ook tijdens de vakantie toch moeite hebt met ontspannen? Dan kan het HeartMath ademcoachingtraject uitkomst bieden. Lees meer over ademcoaching