Optimaliseer de veerkracht van medewerkers​

Hoe is de veerkracht van je medewerkers in deze lastige periode? Zitten werknemers goed in hun vel of neemt het verzuim toe en de productiviteit af? Online werken heeft een sterk effect op medewerkers. Dit is niets nieuws. Maar hoe zorg je ervoor dat arbeidsprestaties er niet onder leiden en het ziekteverzuim beperkt blijft?

Gezonde, vitale medewerkers

Voor een bedrijf zijn vitale, gezonde medewerkers een voorwaarde voor optimale productiviteit. Een positieve sfeer heeft effect op de arbeidsprestaties. Zoiets ontstaat niet zomaar, dat heeft aandacht en investering nodig.

De rol van stress

Steeds meer onderzoeken bevestigen dat gezondheid toch echt een kwestie is van lichaam èn geest. Mentale spanningen hopen zich op in het lichaam. Stress en spanningen brengt allerlei fysieke klachten met zich mee. Daarnaast is aangetoond dat bij stress de frontale delen van de hersenen suboptimaal werken. Dit is het gebied van logisch redeneren. Kortom, bij stress verminder het werkvermogen.

Wat doet de adem?

De adem reageert direct op spanningen. Tegelijkertijd kun je leren beter met spanning om te gaan door beheersing van de adem. Werken met de adem geeft helderheid en houvast en is uitermate doeltreffend. Het vormt daarmee een zeer tastbare ingang. Daarnaast is bewezen dat ademwerk het zenuwstelsel kalmeert.
Bij Ynanna yoga en ademcoaching is de adem de dragende kracht in de mindful yogalessen en tijdens coaching.

Van spanningsreductie tot burn-out preventieve

Ynanna yoga en ademcoaching biedt bedrijven diverse interventies om medewerkers te ondersteunen in lastige tijden. Deze interventies zijn primair gericht op stressmanagement en het optimaliseren van werkvermogen door concentratie en focus te versterken. Deelnemers leren omgaan met spanning in het dagelijkse leven. Er zijn diverse mogelijkheden, afgestemd op de behoefte van het bedrijf. Tijdens corona zijn alle interventies online en in andere tijden ook op locatie.

Workshops

Yoga-in-spijkerbroek

Met een helder hoofd en ontspannen lichaam kunnen deelnemers weer optimale werkprestaties leveren.
Yogales in gewone-, werkkleding. Deelnemers krijgen in deze sessie laagdrempelig informatie over het effect van de ademhaling op spanning. Oefeningen richten zicht met name op het verdiepen van de adem en daarmee het leren loslaten van spanning. Dit versterkt de vitaliteit.
Deze sessie zorgt dat de energie zowel fysiek als mentaal oplaadt.

Mogelijk als losse workshop, lessenserie of mini break van 15-30 minuten om helemaal uit je dagelijkse doen te stappen.

Adem & Vitaliteit

Ontwikkel meer veerkracht om je dagelijks functioneren te versterken en meer balans in je leven te brengen.
Deelnemers leren om de adem in te zetten om veerkracht te verhogen. Deze workshop biedt goed toepasbare technieken om belastbaarheid en vitaliteit te verhogen. Door inzichten en handgrepen leren deelnemers de regie weer te pakken. Dit vermindert de mate waarin stress vat kan krijgen.  Deelnemers ervaren hoe ze met kleine stappen een groot resultaat kunt behalen.

Deelnemers leren de rust in zichzelf te vinden. Dit versterkt de belastbaarheid en vitaliteit.

Burn-out preventie voor vrouwen

Stress heeft bij vrouwen een iets ander gezicht dan bij mannen. Vrouwen hebben de neiging om de behoefte van anderen altijd eerst te zetten. Dit heeft zijn weerslag op het balans werk-privé en kan leiden tot allerlei spanningsklachten. Ook al is het inzicht aanwezig dat het van belang is om iets te doen aan zelfzorg kan de uitvoering een uitdaging zijn.

Coaching brengt inzicht in patronen en handvatten. Hierbij integreer ik yoga, mindfulness en ademwerk.

Lessenserie

Mindful yoga voor ontspanning en stress-management

Ideaal voor drukke werknermers die de stress van het werk achter zich willen laten om ontspannen naar huis te gaan.
Mindful yoga stimuleert lichamelijke en mentale souplesse. Deze lessen versterken de belastbaarheid van het lichaam. Deelnemers leren adem en beweging te koppelen. Lenigheid is geen vereiste. Vanuit focus ontstaat een mindful sfeer dat diep doorwerkt. Dagelijkse beslommeringen worden achtergelaten.
Zowel online als op locatie is de ervaring dat het een zeer gewenste reset biedt voor medewerkers.

Mogelijk als serie van 10 lessen of wekelijkse yogales

Vaak hebben bedrijven iemand op de afdeling die een yogacursus heeft gedaan, die leuk les geeft. Helaas ontstaan er steeds vaker blessures door onzorgvuldig omgaan met yogaoefeningen waar niet ieders lichaam op is berekend. Als erkend yogadocent heb ik oog voor ieders mogelijkheden. Elke les is zorgvuldig afgestemd op mogelijkheden van deelnemers. Deelnemers leren wat het betekend om werkelijk te bewegen en te ontspannen.

Christelbedrijfsyoga HKU
Read More
Prettig vind ik aan de lessen van Christina dat elk uur anders is. Voor elke gelegenheid, seizoen, behoefte lijkt er een ander programma uit de mouw geschut te worden. Voor mij blijft het zo verrassend, ook na een vermoeiende dag..

Lees meer over mindful yoga

Individueel traject

Vergroot je veerkracht, verminder je stress

Wordt bewust wat een stressreactie in het lichaam veroorzaakt en leer deze om te zetten naar veerkrachtigheid.

Tijdens dit traject krijgt de deelnemer inzicht in de eigen energielekken en wat hieraan te doen is. Met behulp van biofeedback apparatuur wordt geleerd on de stressreactie om te buigen. De deelnemer krijgt technieken om functioneler te herstellen van stressmomenten. De inzichten en lessen zijn duurzaam toepasbaar – ook na het traject blijft het toepasbaar. Zo versterkt het functioneren en leefplezier van de deelnemer.

7 sessies van 1,5 uur

Lees meer over het HeartMath coaching traject bij Ynanna

Het HeartMath ademcoachingtraject wordt ook vergoed vanuit Zilveren Kruis bedrijfsverzekering en is onderdeel van het Livvit programma.

Scroll naar top