Skip to main content

’t is lente…

Vroeger stond dat altijd geschreven in letters van paarse krokus die elke lente opkwamen aan de glooiende oever tegenover de eendenvijver. Nog steeds activeren krokus als geen ander mijn lente gevoel. Nu helpt het weer van de afgelopen dagen daar enorm bij. Ik merk het ook om me heen we zijn blijer, opener en vriendelijker.

Onderdeel van de natuur
In de lente kunnen we het beste ervaren dat we een onderdeel zijn van de natuur en haar cycli. Als de dagen weer gaan lengen en de natuur zich weer roert, voelen we dat letterlijk in ons lichaam. De sappen in de bomen komen weer op gang en wij voelen de energie ook weer stromen. Na een winter van binnen en minder beweging, trekken we massaal naar buiten.

We krijgen nieuwe ideeën, nieuwe zin. Net als de bloemen zich openen naar de zon, keren ook wij ons gezicht naar de zon. We zijn opener naar de omgeving om ons heen. Het lijkt makkelijker te genieten van het simpele feit dat we leven. 

open-krokus2

Rekken en strekken
Het thema in mijn yogalessen deze week is rekken en strekken. We rekken het statische van de winter uit ons lichaam, stimuleren de doorstroming. Dit geeft een gevoel van vitaliteit. Het activeert.

Eigenlijk is dit wat elke ochtend gebeurt. In de overgang van de nacht naar de dag wil je ook de doorstroming weer stimuleren. Daarom is het goed om ’s ochtends de tijd te nemen om je helemaal uit te rekken. Zo wek je jouw energie en is je lichaam klaar voor de dag.

lesYnanna-glimlach

Tijd om te ontluiken
Ook al schreeuwt alles in de lente GO, is het toch goed om je proces te eerbiedigen. Een knop verandert niet ineens in een blad – het opent naar een klein blaadje dat dan elke dag verder groeit. Gestaag en energiek maar niet overhaast. Mooie les om niet te hard van stapel te lopen als je ergens aan begint zodat je energie op peil blijft en je met enthousiasme je proces kunt doorlopen. 
 
Geniet van de ontluikende lente om je heen. 

ontluiken