Skip to main content

Vinden van ruimte

Er is weer ruimte voor een nieuwsbrief. Een nieuwsbrief over ruimte. Ruimte is een voorwaarde voor ons om te kunnen functioneren op allerlei vlak.

Een eigen ruimte!

Ten eerste ben ik blij om aan te kondigen dat Ynanna vanaf nu een eigen
yoga- en praktijkruimte heeft in het Maximaal Gezond Centrum.
De afgelopen maanden heb ik, samen met andere initiatiefnemers, mijn
energie, aandacht en tijd ingezet om dit centrum op te richten.

zaalYnannaKL

Het Maximaal Gezond Centrum is een holistisch, complementair gezondheidscentrum waar meerdere expertises hun krachten bundelen om aanvullend aan de reguliere gezondheidszorg ondersteuning te bieden. Ons doel is om een plek te creëren waar je terecht kunt om je gezondheid positief te ondersteunen.
Maximaal Gezond Centrum

werkruimteYnannaKL

Maximaal Gezond Centrum
Al met ons startend aanbod van accupunctuur, lifestyle-, adem- en loopbaancoaching, natuurgeneeskunde, orthomoleculaire geneeskunde, yoga, massage zijn we goed op weg om te worden tot dé plek voor gezondheid, welzijn en vitaliteit.

start-MGC

Belang fysieke en mentale gezondheid
Als de Corona pandemie ons iets heeft geleerd dan is dat wel het belang van fysieke- en mentale gezondheid. Beide zijn belangrijk en ze hebben een duidelijk effect op elkaar.

Wisselwerking
Denk bijvoorbeeld aan fysieke- en mentale ervaring van ruimte (om terug te komen op mijn thema). Fysiek is ruimte van belang om te kunnen bewegen. Letterlijk de ruimte om je lichaam heen zodat je een arm kunt optillen, een stap kunt zetten. We zijn er niet zoveel mee bezig maar de ruimte om je heen is een voorwaarde voor beweging. Ook mentaal. Als we door allerlei moeilijke gedachten worden belemmerd, ervaren we niet de ruimte om bepaalde stappen te nemen in het leven. Je kunt dit figuurlijk zien maar ook letterlijk: moeilijke gedachten kunnen ons de adem benemen. Dan zijn het gedachten die een fysiek effect hebben.

fb16c24b-c703-4d34-9044-53471fb946c5
Test het even voor jezelf uit 
Merk nu, terwijl je dit leest, je adem op. Waar zit die in je lichaam – buik, borst, flanken? Vol of vlak? Rustig of gehaast?

En dan, denk aan je grootste angst van dit moment….


en voel nu je adem…

Ruimte voor adem
Dit is het mooie van ademwerk. Het vertelt je meteen hoe het met je is en wat iets met je doet. Als je de ruimte hebt om te luisteren. We doen veel op wilskracht. Wilskracht is zeker belangrijk om dingen gedaan te krijgen maar om te verbinden met je innerlijke wijsheid is het van belang om te leren luisteren naar de adem. Die geeft meteen aan als iets goed is voor je of niet. Als je heel druk bent en steeds maar doorgaat, merk je dit vaak in dat er geen ruimte is voor de adem – je wordt benauwd, kortademig, krijgt een gejaagd gevoel (of krijgt vage fysieke klachten).

ruimte-om-te-zijn

Je adem herpakken
Ben jij je het contact met je adem bent kwijtgeraakt? Heb je gebrek aan ademruimte? Ademcoaching kan uitkomst bieden. Maak een afspraak voor een gratis oriënterend gesprek in ons mooie nieuwe Centrum.